Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Το 70% των Ρώσων είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον τερματισμό του πολέμου αν το αποφασίσει ο Πούτιν

Η πλειοψηφία των Ρώσων (70%) θα υποστήριζε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Levada-Centre. Ταυτόχρονα, όμως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) δεν συμφωνεί ότι η Ουκρανία πρέπει να λάβει πίσω τα εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία.

Στο πλαίσιο δημοσκόπησης για τον πόλεμο, την οποία διεξάγει κάθε μήνα το Levada-Centre, οι ερωτηθέντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ίσες ομάδες. Η πρώτη ομάδα ρωτήθηκε: “Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;”

Το 37% απάντησε “σίγουρα υποστηρίζω”, το 33% “μάλλον θα υποστηρίξω”, το 12% “σίγουρα όχι” , το 9% – “μάλλον όχι”, το 9% – “δυσκολεύομαι να απαντήσω”.

Η δεύτερη ομάδα ερωτηθέντων ρωτήθηκε: “Εάν αυτή την εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσιζε να τερματίσει τη στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία και να επιστρέψει τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας, θα υποστηρίζατε ή όχι αυτή την απόφαση;”.

Το 16% απάντησε “σίγουρα θα υποστηρίξω”, το 18% “μάλλον θα υποστηρίξω”, το 19% “μάλλον δεν θα υποστηρίξω”, το 38% “σίγουρα δεν θα υποστηρίξω”, το 10% “δυσκολεύομαι να απαντήσω”.

Στο ερώτημα αν θα πρέπει να συνεχιστούν οι εχθροπραξίες ή να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ των διαπραγματεύσεων. Το 37% τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών ενώ το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.

Διευκρινίζεται ότι περισσότερο υποστηρίζουν τον πόλεμο στην Ουκρανία άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, σε ποσοστό 45%, ενώ σε άτομα ηλικίας 18 έως 24 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει στο 23%.

Πηγές: --ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe. Meduza

Related posts

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεση στη Γάζα, μεταξύ άλλων στη Ράφα

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα Τούρκου ΥΠΑΜ για την απώλεια των δύο χειριστών του Canadair

admin

ΕΕ – Βάρχελι: Σημαντική η ένταξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Αιγύπτου στα έργα αμοιβαίου συμφέροντος

admin

ΟΗΕ: Περισσότερα από 1.300 κτίρια έχουν καταστραφεί εντελώς στη Γάζα

admin

Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την Αβντίιβκα, πάνω στη γραμμή του μετώπου, και παρασημοφόρησε στρατιώτες

admin

Η Ουκρανία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει “αρκετές δεκάδες” πιλότους για να πετούν F-16

admin

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής Eni δεν βλέπει μεγάλες ανατροπές στις τιμές της ενέργειας το 2023

admin

Αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε 14 drones που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα

admin

Σολτς: Πολύ επιτυχημένη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

admin