Image default
PIRAEUS BANK

Το Ταμπλό του Χρηματιστήριου: Το εξωφρενικό ράλι των μικρών κατασκευαστικών και το discount σε ΔΕΗ & Πειραιώς

Σε υψηλό 3ετίας: Στα 3,6 ευρώ, για πρώτη φορά από την ΑΜΚ του 2021, βρίσκεται η μετοχή της Πειραιώς, η οποία μετρά αντίστροφα για την αποεπένδυση του ΤΧΣ. Ράλι 14% για την τράπεζα μέσα στο 2024, δίνοντας συνέχεια στην «κούρσα» του προηγούμενου έτους. Ακόμη και έτσι, όμως, οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι η μετοχή παραμένει «φθηνή», με τη μέση τιμή – στόχο να τίθεται άνω των 4 ευρώ.

Discount 30%: Στα 17,4 ευρώ θέτει τον πήχη για τη ΔΕΗ η Optima Bank, αναβαθμίζοντας τις εκτιμήσεις σε βάθος 12μηνου, μετά την παρουσίαση του νέου στρατηγικού επιχειρησιακού σχεδίου. Σύμφωνα με τον αναλυτή, η εισηγμένη διαθέτει discount της τάξης 30% σε όρους EV/EBITDA. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει χρηματιστηριακή αξία 4,6 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας δείκτη P/E στο 11,6x και δείκτη P/BV στο 0,9x.

Ράλι 356%: Σε επίπεδα, τα οποία αγνοούνταν από το 2004, «φιγουράρει» η μετοχή της Δομικής Κρήτης, η οποία έχει αισίως φθάσει στα 3,7 ευρώ. Χθες, μάλιστα, έκανε ένα εντυπωσιακό ράλι σχεδόν 17%, με τον ημερήσιο τζίρο να εκτοξεύεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Αναμφίβολα, η έλευση του Δημήτρη Κούτρα έχει αυξήσει τις προσδοκίες για την εισηγμένη, με τη μεταβολή του τελευταίου 12μήνου να ξεπερνά το εξωφρενικό 356%.

50 εκατ. ευρώ: Το χθεσινό ράλι στην Δομική Κρήτης έδωσε «φτερά» και στην ΕΚΤΕΡ, η οποία «πέταξε» στο 6,8% και τα 4,38 ευρώ, επανερχόμενη κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τουλάχιστον δύο δεκαετιών. Με ράλι 167% στο 12μηνο και 8,6% στον Ιανουάριο, η κεφαλαιοποίηση της κατασκευαστικής πλησιάζει πλέον το ψυχολογικό όριο των 50 εκατ. ευρώ.

Related posts

Χρηματιστήριο: Η προσοχή σε Πειραιώς και Aegean – Κρίσιμη η ανάκτηση των 1.400 μονάδων

ad

Τράπεζα Πειραιώς: Deal για πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία

admin

Στεγαστικό: Λύση και μέσω τραπεζών-Που αποδίδεται το μεγάλο έλλειμμα κατοικιών

ad

Πειραιώς: Αντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 9,75%

admin

Πειραιώς: Πληρώθηκαν οι αγροτικές επιδοτήσεις σε δικαιούχους αγρότες

admin

Πειραιώς: Συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία με την ομάδα παραγωγών Ποιότητα Σύμβολο

admin

Νέα ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Δεν θα πληρώσει το κουπόνι των CoCo’s για το 2018

admin

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με την ΕΛΒΑΚ ΑΕ

admin