Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Μπιλ Κλίντον για τον Κώστα Σημίτη – «Πάντα ευγνώμων που δεν συνέχισε τη διχόνοια»

Ως ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Ιανουάριο του 1993 έως τον Ιούνιο 2021, ο Μπιλ Κλίντον συνυπήρξε πολιτικά με τον Κώστα Σημίτη την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας στην Ελλάδα.

Οι δυο πολιτικοί συνεργάστηκαν πολύ στενά κατά τη διάρκεια της παράλληλης θητείας τους και στην εκδήλωση που οργάνωσε τη Δευτέρα (6/11) το «Δίκτυο» προς τιμή του διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πλανητάρχης εξήρε τη συμβολή του κ. Σημίτη στη διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.

«Είμαι περήφανος που υπηρέτησα το αξίωμα μου παράλληλα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για πέντε χρόνια και που συνεργάστηκα στενά μαζί του προκειμένου να ενισχύσουμε τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας», ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ».

«Επεδίωξε τη σταθερότητα της περιοχής»

Σημείωσε επίσης πως στο μήνυμά του ο κ. Κλίντον πως «κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου κάθε ηγέτης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα είναι ο κόσμος μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: Θα όδευε προς μια νέα εποχή ειρήνης και, πιθανώς, κοινής ευημερίας, ή απλώς θα συνέχιζε αποκαλύπτοντας μακροχρόνιες διχόνοιες που θα έκαναν πιο πιθανές νέες συγκρούσεις εντός και μεταξύ των εθνών.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων που ο πρωθυπουργός Σημίτης απάντησε σε αυτά τα ερωτήματα εμβαθύνοντας στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και επιδιώκοντας τη σταθερότητα της περιοχής.

Χαίρομαι που δικαίως γιορτάζετε αυτή τη σπουδαία πορεία και πολλά ακόμα απόψε. Συγχαρητήρια, κύριε Πρωθυπουργέ. Εύχομαι σε εσάς και σε όλους τους παρευρισκόμενους, μια αξέχαστη και ουσιαστική βραδιά».

- ΤΟ ΒΗΜΑ

Related posts

Η Αννα-Μισέλ, ο πάροχος και η νέα αναστάτωση

admin

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Καλύτερα να αναβιώσει την οικονομία παρά την Οθωμανική Αυτοκρατορία

admin

Στο επίκεντρο οι ψηφοφόροι του Βορρά

admin

Προκαλεί ο Σοϊλού: «Η Ελλάδα εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο»

admin

Τρεις «κλεψύδρες» στην Κουμουνδούρου

admin

«Πόλεμος» ανακοινώσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το οικονομικό πρόγραμμα Ανδρουλάκη

admin

Ελληνοτουρκικά: Η επόμενη μέρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν για εμπόριο, επιχειρήσεις, τεχνολογία

admin

Ανδρουλάκης: Όσοι χειροκρότησαν τον Καραμανλή, είναι απολύτως υπεύθυνοι

admin

Κασσελάκης: Τιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, θα συντηρήσω την παρακαταθήκη του

admin