Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Έλαβε τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για τα F-16

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των επιστολών προσφοράς και αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block-70 και τον εκσυγχρονισμό 79 υφιστάμενων F-16 του τουρκικού Στόλου. Οι επιστολές έχουν παραληφθεί και εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Κατά την τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση των αμυντικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου ‘Αμυνας αρχιπλοίαρχο Ζεκί ‘Ακτουρκ, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές θα συναντηθούν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στα σχέδια των επιστολών, σε αυτές τις συναντήσεις θα γίνει από κοινού αξιολόγηση και στη συνέχεια θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία και θα ξεκινήσει το χρονοδιάγραμμα.

“Η τιμολόγηση θα γίνει με βάση τον κατάλογο και τα προϊόντα. Όταν επιτευχθεί η τελική συμφωνία, θα γίνει γνωστό το συνολικό κόστος αυτής της συμφωνίας. Η πρότασή μας να γίνει η παραγωγή και ο εκσυγχρονισμός στην Τουρκία έχει μεταφερθεί στις αμερικανικές αρχές”, ανέφεραν από το τουρκικό υπουργείο ‘Αμυνας.

Παράλληλα σημείωσαν ότι αναμένουν θετική προσέγγιση της Γερμανίας στο θέμα της προμήθειας Eurofihgter, μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού ‘Αμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης σε αυτή την επίσκεψη ήταν το θέμα του Eurofighter. Αναμένεται η θετική προσέγγιση της Γερμανίας, μιας από τις χώρες της κοινοπραξίας του Eurofighter, για το θέμα αυτό. Οι τεχνικές συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου και της κατασκευάστριας εταιρείας συνεχίζονται”, δήλωσαν οι ίδιες πηγές του τουρκικού υπουργείου κατά την ενημέρωση των αμυντικών συντακτών.

ΠΗΓΗ - ΜΠΕ 

Related posts

Δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυραύλους στη Χαν Γιουνίς

admin

Οι ΥΠΟΙΚ Γαλλίας και Γερμανίας κατέληξαν σε συμφωνία για τους δημοσιονομικούς κανόνες

admin

Ιράν: Απειλεί να κλείσει τη Μεσόγειο για τη Γάζα

admin

Ρωσία: Το διαστημόπλοιο Luna-25 εισήλθε στην τροχιά της Σελήνης

admin

Υπό πίεση η Tesla – Δεύτερος γύρος περικοπών τιμών σε 24 ώρες

admin

Γαλλία: Μειώσεις τιμών σε 2.000 προϊόντα επιδιώκει να πετύχει η κυβέρνηση

admin

Ρωσία: Στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Πούτιν, η σύζυγος ενός στρατιώτη ζητά την επιστροφή του συζύγου της από το μέτωπο της Ουκρανίας

admin

Αποκάλυψη CNN: Δίκτυο Ουκρανών σαμποτέρ μέσα στη Ρωσία

admin

Η Μολδαβία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ “το συντομότερο δυνατό”

admin