Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Τι προβλέπουν Goldman Sachs και Morgan Stanley για τα επιτόκια στις ΗΠΑ

Aποκλίνουν οι προβλέψεις των Goldman Sachs και Morgan Stanley σχετικά με την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). 

Οι οικονομολόγοι της Morgan Stanley προβλέπουν ότι η Federal Reserve θα προχωρήσει σε βαθιές μειώσεις των επιτοκίων τα επόμενα δύο χρόνια καθώς ο πληθωρισμός θα πέσει, ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs αναμένουν λιγότερες μειώσεις και μεταγενέστερη έναρξη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές της Morgan Stanley ανέφεραν στις προοπτικές τους για το 2024 ότι η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο του 2024, στη συνέχεια ξανά τον Σεπτέμβριο και σε κάθε συνεδρίαση από το τέταρτο τρίμηνο και μετά, κατά 25 μονάδες βάσης κάθε φορά. Αυτό θα μειώσει το επιτόκιο πολιτικής στο 2,375% μέχρι το τέλος του 2025, είπαν.

Η Goldman Sachs, εν τω μεταξύ, προβλέπει την πρώτη μείωση κατά 25 μονάδες βάσης το τέταρτο τρίμηνο του 2024, ακολουθούμενη από μία μείωση ανά τρίμηνο έως τα μέσα του 2026 – συνολικά 175 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια να διαμορφώνονται σε εύρος 3,5%-3,75%. 

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs πλησιάζουν περισσότερο σε αυτές της κεντρικής τράπεζας. Οι εκτιμήσεις της Fed δείχνουν μειώσεις 25 μονάδων βάσης από τον Σεπτέμβριο και το επιτόκιο πολιτικής στο 3,9% στα τέλη του 2025. 

Related posts

Alpha Bank: Πώς είναι στρωμένος ο δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα

admin

Μεγάλου: Εκταμιεύσεις δανείων 23 δισ. ευρώ έως το 2024

admin

Ανέβασε 50 μ.β. τα επιτόκια η ΒοΕ, βλέπει κοντά το peak

admin

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ρωσία μετά από μήνες ανόδου

admin

Υψηλά κέρδη και μερίσματα για τους Σουηδούς της Intrum

admin

BofA: Με δυο «buy» στις ελληνικές τράπεζες, οι τιμές-στόχοι

admin

Πρόστιμο €20 εκατ. στη Morgan Stanley από τις γαλλικές αρχές

admin

Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Eurobank Equities

admin

Ανεβάζει στα €3 την τιμή-στόχο για Πειραιώς η Deutsche Bank

admin