Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Ρωσία μετά από μήνες ανόδου

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο στο 16% σήμερα Παρασκευή, επιλέγοντας να αφήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού μετά από πέντε διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από το περασμένο καλοκαίρι, αν και εξακολουθεί να παλεύει με τον επίμονο πληθωρισμό.

«Η επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο το 2024 και η περαιτέρω σταθεροποίησή του κοντά στο 4% προϋποθέτουν ότι οι αυστηρές νομισματικές συνθήκες θα διατηρηθούν στην οικονομία για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

Οπως σημειώνει το Reuters, η τράπεζα ανέφερε ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μειώθηκαν σε σύγκριση με τους φθινοπωρινούς μήνες, αλλά παρέμειναν υψηλές, ενώ η εγχώρια ζήτηση εξακολουθεί να ξεπερνά την παραγωγική ικανότητα, με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού να αποτελούν τον βασικό περιορισμό για την επέκταση της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών.

Η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 850 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένης μιας έκτακτης αύξησης τον Αύγουστο, καθώς το ρούβλι έπεσε, ξεπερνώντας τα 100 ρούβλια ανά δολάριο και το Κρεμλίνο ζήτησε αυστηρότερη νομισματική πολιτική – ωστόσο πρόσφατα έστειλε σήμα για πιο ήπια προσέγγιση.

Related posts

Eurobank: Πόσο εφικτή είναι ισχυρή ανάκαμψη με ταυτόχρονη μείωση των ελλειμμάτων

admin

RBS: Περικόπτει το ένα τέταρτο του προσωπικού της στις ΗΠΑ

admin

Eurobank Payment Link: «Click Away» με 1 κλικ και χωρίς φυσικό POS

admin

Σταϊκούρας: Εντονο το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτών για τον Ηρακλή

admin

Εθνική Τράπεζα: Βραβείο καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης από την Capital Finance International

admin

Η Alpha Bank επίσημος υποστηρικτής του Elevate Greece στην 85η ΔΕΘ

admin

Στήριξε η Ευρώπη τα κέρδη της Santander

admin

Λαγκάρντ: Δεν είναι στον αυτόματο πιλότο η πολιτική της ΕΚΤ

admin

Eurobank: Τελειώνει την τιτλοποίηση Mexico με μικρή ζημιά

admin