Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

ΤΙΤΑΝ: Στα €31 η τιμή-στόχος από τη Eurobank Equities

ΤΙΤΑΝ: Στα €31 η τιμή-στόχος από τη Eurobank Equities

Ισχυρό upside στη μετοχή της Τιτάν βλέπει η Eurobank Equities παρά τα κέρδη 31% που καταγράφει στους τελευταίους 4 μήνες, με τη χρηματιστηριακή να αυξάνει σημαντικά την τιμή στόχο, αναμένοντας αναβάθμιση του guidance από τη διοίκηση στο δεύτερο εξάμηνο.

Ειδικότερα, το report της Eurobank Equities επισημαίνει τα ισχυρά μεγέθη που παρουσίασε η Τιτάν το 2023 με κέρδη ανά μετοχή 3,4 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι ξεπέρασε τον στόχο που είχε τεθεί για το 2026 κατά τρία χρόνια νωρίτερα.

Επισημαίνει ότι η διοίκηση της εταιρείας τοποθετήθηκε μεν θετικά για το τρέχον outlook αλλά απέφυγε να αναβαθμίσει το guidance, κάτι που για τη χρηματιστηριακή αντανακλά μάλλον συντηρητική προσέγγιση από την πλευρά του management και όχι κάποια υποβάθμιση των θεμελιωδών της εταιρείας.

Απεναντίας, η ισχυρή δυναμική της ζήτησης διεθνώς σε συνδυασμό με το ανεκτέλεστο 8 δισ. ευρώ στον ελληνικό κατασκευαστικό κλάδο βάζουν την Τιτάν σε τροχιά για καθαρή κερδοφορία άνω των 300 εκατ. ευρώ το 2024, όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η έκθεση της χρηματιστηριακής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Equities αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της εταιρείας κατά 5% με 6% στα EBITDA, στα 573 εκατ. ευρώ φέτος και στα 628 εκατ. το 2026, με το τελευταίο να υποδηλώνει αύξηση περιθωρίων κέρδους κατά 0,7% (στο 22%).

Βάσει την αυξημένων εκτιμήσεων δε, η χρηματιστηριακή τοποθετεί την τιμή στόχο της Τιτάν στα 31 ευρώ από τα 25,03 ευρώ, επίπεδο που υποδηλώνει περιθώρια ανόδου 19,7% από το τελευταίο της κλείσιμο χθες (στα 25,9 ευρώ) και συνολική απόδοση 23,6% συνυπολογίζοντας και τις επιστροφές κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι η Eurobank Equities αφαίρεσε την Τιτάν από τα top picks της, αλλά όπως εξηγεί αυτό αποδίδεται στο ράλι 31% που έχει πραγματοποιήσει ήδη το τελευταίο 4μηνο, ενώ επανέλαβε τη σύσταση «Buy».

#eurobank_equities #Τιτάν #Τιμή_στόχος

Related posts

Placement Πειραιώς: Έμπρακτη απόδειξη ότι το Χ.Α. είναι ανεπτυγμένη αγορά

admin

Η Eurobank Equities ξεκινά την κάλυψη της Μοτοδυναμικής

admin

Attica Bank: Ο Χρήστος Ηλιόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής Structured Finance

admin

ΔΕΗ: Δωρεάν διάθεση μετοχών αξίας €6,75 εκατ. σε 112 στελέχη

admin

Mytilineos: Αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο

admin

Premia Properties: Ολοκλήρωσε την απορρόφηση οκτώ θυγατρικών της

admin

Αυξάνει τη θέση της στην MIG η «συμμαχία» Ηλιόπουλου

admin

Σε άλλο…level η Mytilineos-Οι ανεβασμένες επιδόσεις «ήρθαν για να μείνουν»

admin

«Πράσινο φως» στο ενημερωτικό της Optima Bank

admin