Image default
ΚΟΣΜΟΣ

World Central Kitchen: Η πολωνική ηγεσία καταγγέλλει τις δηλώσεις του ισραηλινού πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Οι πολωνικές αρχές καταγγέλλουν τις δηλώσεις του ισραηλινού πρεσβευτή στην Βαρσοβία μετά την ισραηλινή επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία σκοτώθηκαν οι επτά εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK), ανάμεσά τους και ο 35χρονος Πολωνός Ντάμιαν Σόμπολ.

Ο ισραηλινός πρεσβευτής, ο Γιάκοβ Λίβνε, έδωσε χθες συνέντευξη σε ηλεκτρονικό πολωνικό μέσο ενημέρωσης κατά την οποία απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για την ισραηλινή επίθεση, παρά το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος την ζήτησε επανειλημμένως.

“Σε οποιοδήποτε δικαιικό σύστημα, κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα σε ένα έγκλημα εκ προθέσεως, σε ένα έγκλημα πολέμου και σε κάθε άλλο έγκλημα και ένα ατύχημα που μπορεί να συμβεί”, είπε κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στο Kanal Zero.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα δήλωσε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι “ατυχείς, τελικά, σκανδαλώδεις”.

Ο πολωνός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ισραηλινός διπλωμάτης, αντίθετα με τις αρχές του Ισραήλ, συνιστά “το μεγαλύτερο πρόβλημα του ισραηλινού κράτους στις σχέσεις του με τον Πολωνία”.

Ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατήγγειλε επίσης την συμπεριφορά του πρεσβευτή: “Αν ο πρεσβευτής επιλέγει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις στα μέσα ενημέρωσής μας, θα έπρεπε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να ζητήσει απλώς συγγνώμη”, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος.

Την επομένη της ισραηλινής επίθεσης, ο ισραηλινός πρεσβευτής στην Βαρσοβία προκάλεσε κατακραυγή χαρακτηρίζοντας στο κοινωνικό δίκτυο Χ “αντισημίτη” τον αντιπρόεδρο της πολωνικής βουλής που είχε πει ότι η ισραηλινή επίθεση συνιστά “έγκλημα πολέμου”.

Ο ισραηλινός πρεσβευτής εκλήθη για να δώσει εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας αύριο για να συζητηθεί η ευθύνη του Ισραήλ στον θάνατο του Ντάμιαν Σόμπολ.

Οι πολωνικές αρχές ζήτησαν επίσης από το Ισραήλ να αποζημιώσει την οικογένειά του.

“Το ισραηλινό κράτος οφείλει να δώσει αποζημίωση απλώς εν ονόματι της αξιοπρέπειας, εν ονόματι των αρχών”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας.

Related posts

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συζητούν σχέδιο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 20 δισ. ευρώ στο Κίεβο

admin

Έκτη ημέρα χωρίς τηλέφωνο ούτε ίντερνετ για τους κατοίκους της Γάζας

admin

ΟΗΕ: Ανακτά ορμή ο εμβολιασμός των παιδιών

admin

Γερμανία: Η πλειονότητα των εταιρειών νιώθει ότι αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό στην Κίνα

admin

Απορρίφθηκε το αίτημα του Φρ. Μπελέρη για ειδική άδεια ορκωμοσίας

admin

UNRWA: Αν δεν επαναληφθεί η χρηματοδότησή της, δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στη Γάζα μετά τον Φεβρουάριο

admin

Τουρκία: Η Βαγδάτη απάντησε θετικά σε τουρκική πρόταση για κοινό κέντρο επιχειρήσεων κατά του PKK

admin

Ρωσία: Σε λίστα καταζητούμενων η δικηγόρος του Ναβάλνι

admin

Η Κένυα χορήγησε υπηκοότητα στους απάτριδες Πέμπα – Ζούσαν περιθωριοποιημένοι επί έναν αιώνα

admin