Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελική απόφαση από τη βάση στις 14 Απριλίου

Η ανάδειξη της ευρωλίστας στον ΣΥΡΙΖΑ έρχεται μέσα από διαδικασία προκριματικών εκλογών: μέχρι τα 17 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα βιογραφικά τους, τα οποία αυτές τις μέρες εξετάζονται από την Κουμουνδούρου.

Η τελική λίστα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή και όσοι είναι μέσα θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές στις 14 Απριλίου (που θα έχουν σίγουρα φυσική κάλπη και, αν το επιτρέψουν οι κώδικες ασφαλείας, και ηλεκτρονική) – εκεί, από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναδειχθούν και οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Σελέμπριτι θα δείτε μόνο αν το αποφασίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε σχετική ερώτηση (ΑΝΤ1) λίγο πριν ξεκινήσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα – το σύνολο των υποψηφίων θα αποφασιστεί μέσω κάλπης (σε επίπεδο περιφέρειας και αναλογία 50-50 ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες), εκτός από συγκεκριμένες θέσεις για τις οποίες θα αποφασίσει ο ίδιος ο Κασσελάκης και ενδεχομένως αφορούν ειδικές κατηγορίες υποψηφίων ή συγκεκριμένες προσωπικότητες.

Η διαδικασία δεν επιτρέπει πολλά ανοίγματα όσον αφορά τα ονόματα, ωστόσο θεωρείται δεδομένο πως τόσο ο Κώστας Αρβανίτης όσο και η Ελενα Κουντουρά θα είναι εκ νέου υποψήφιοι. Μαζί με τους δύο που συμμετέχουν ex officio, ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να κριθούν από την κάλπη έχουν εκφράσει επίσης ο τέως διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, και η τέως εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη – και οι δύο αντικαταστάθηκαν πριν από λίγες εβδομάδες από τις θέσεις τους ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στο Στρασβούργο. Στην ίδια διαδικασία αναμένεται να υποβάλουν τα ονόματά τους ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης, η πρώην βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αλλά και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Από «σελέμπριτι» υποψηφιότητες, υπό την κρίση των μελών αναμένεται να τεθεί ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς – ο οποίος είχε προταθεί και για δήμαρχος Αθηναίων την περίοδο της μετάβασης, χωρίς θετική κατάληξη, ωστόσο εδώ και καιρό βρίσκεται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη. Σχετικές φήμες έχουν υπάρξει και για τον Γιώργο Καπουτζίδη, οι οποίες ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί παύθηκε η λειτουργία του Προξενείου της Ελλάδος στη Μόσχα;

admin

Η Γιόχανσον έρχεται τώρα με εύσημα για το Μεταναστευτικό

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΣΥ υπονομεύεται διαρκώς από την κυβέρνηση ΝΔ, προκειμένου το δημόσιο να υποχωρήσει στο ιδιωτικό

admin

Νότης Μηταράκης: Αποσυμφορούμε τα νησιά, τις πόλεις και τις γειτονιές μας

admin

Σύμβουλος ανάλυσης δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

admin

Κόμματα: Στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο η κοστολόγηση των προεκλογικών προγραμμάτων

admin

Χτισμένες πόρτες

admin

Μητσοτάκης – Ανδρουλάκης: Ένα νέο κοινοβουλευτικό δίδυμο γεννιέται

admin

Τσακαλώτος: Σας ζητώ την εντολή να προχωρήσουμε μαζί σε αυτήν τη νέα περίοδο

admin