Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χτισμένες πόρτες

«Την πόρτα εγώ την έχτισα για να μπει κόσμος και τώρα βγάζει εμένα έξω» δήλωσε χθες ο Δημήτρης Βίτσας για τον Στέφανο Κασσελάκη. Και θυμήθηκα πως παρόμοιες εκφράσεις ακούγονταν λίγο πριν από το 6ο συνέδριο του ΣΥΝ από όσους αντιδρούσαν στη ριζοσπαστικοποίηση του κόμματος – και χλευάζονταν ως απολιθώματα, ως βαρίδια. Οι σύντροφοί τους (οι παλιοί, όχι οι νέοι) δεν έβγαλαν άχνα. Παρότι ο Τσίπρας δεν τόλμησε ποτέ να διαγράψει κανέναν, ούτε το 2010 ούτε το 2015 ούτε ποτέ, οι βάσεις υπήρχαν. Δυστυχώς, σπανίως δεν έρχεται η στιγμή που οι σιωπηλοί γίνονται οι επόμενοι.

Και ο Αλέξης;

Το μεγάλο ερώτημα, πάντως, αφορά τον φυσικό ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα παρέμβει, όπως δεν έκανε στην εσωκομματική διαδικασία, ή θα μείνει σιωπηλός – με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ρόλο που ο ίδιος επιλέγει να έχει από εδώ και πέρα για τη γνώμη που φαίνεται πως έχει για το κόμμα που οδηγούσε μέχρι το καλοκαίρι; Το «χτίσιμο» της υστεροφημίας ενός πολιτικού προσώπου δεν σταματάει στην ανακοίνωση αποχώρησης.

Πράσινες ανακοινώσεις

Με την εκλογή του Χάρη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων ο τέως τομεάρχης Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη διαμηνύσει την πρόθεσή του να αφοσιωθεί στα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα – και γι’ αυτό θα αντικατασταθεί. Τις επόμενες μέρες όμως περιμένουμε κι άλλη μια ανακοίνωση για τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προαλείφεται έμπειρος πρώην βουλευτής, ο οποίος θα έχει μαζί του τον Χάρη Δημακαρέα, που λειτουργεί μεταβατικά στη θέση και έχει αποσπάσει θετικά λόγια απ’ όλες τις πλευρές.

Κόντρες στη Βασ. Ολγας

Η διστακτικότητα που έγινε εμφανής ανάμεσα στην απερχόμενη και τη νέα δημοτική αρχή στην Αθήνα πήρε σάρκα και οστά στη συζήτηση για το άνοιγμα της Βασιλίσσης Ολγας, προεκλογική υπόσχεση της παράταξης που κέρδισε. «Δεν μπορεί να δημιουργεί τετελεσμένα σε μια βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πλευρά του νέου δημάρχου, μιλώντας για συνθήκες ήπιας κυκλοφορίας και μια περίοδο μετάβασης στην οποία γίνεται προσπάθεια για δημιουργία συνθηκών «συνεργασίας και εμπιστοσύνης».

Related posts

Email: Η πρώτη αντίδραση της Ασημακοπούλου για την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

admin

Συναγερμός στον Περισσό: Επίθεση από ένοπλο σε κουβούκλιο έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ

admin

Ηλίας Κασιδιάρης: Νέο τέχνασμα για να κατέβει στις εκλογές

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Το πρώτο τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

admin

Μητσοτάκης: Ούτε βήμα πίσω στην προστασία των συνόρων

admin

Νίκη Κεραμέως: Θετική στον κοροναϊό

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Λαϊκά δικαστήρια άνευ στοιχείων «βλέπει» ο Γεραπετρίτης

admin

Παρέλαση στο Μόντρεαλ και επενδυτικό «σαφάρι»

admin

Εμφάνιση – έκπληξη Κασσελάκη στην εκδήλωση με Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη και Αχτσιόγλου

admin