Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Τα πληρώματα των πλοίων θα λαμβάνουν διπλάσια αμοιβή για να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα

Οι ναυτικοί που επιβαίνουν σε πλοία που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το πλοίο πριν από τη διέλευση από την επικίνδυνη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, ανέφερε ένα μεγάλο συνδικάτο σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η Nautilus International, η οποία εκπροσωπεί περισσότερα από 20.000 μέλη πληρώματος, ανέφερε ότι η συμφωνία θα ισχύει από την Παρασκευή και έχει επεκταθεί από προηγούμενη σύσταση που κάλυπτε μόνο τα πλοία με σχετίζονταν με το Ισραήλ. Αν ένας ναυτικός αποφασίσει να συνεχίσει τη διέλευση, θα λαμβάνει διπλή αμοιβή για τις ημέρες που θα βρίσκεται στα πιο επικίνδυνα σημεία της Ερυθράς Θάλασσας. 

Η συμφωνία προέκυψε ύστερα από συνεδρίαση της Warlike Operations Area Committee, η οποία αποτελείται από τη Nautilus, το Ναυτικό Επιμελητήριο του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ένωση RMT. Υπενθυμίζεται ότι οι αντάρτες Χούθι έχουν δηλώσει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην περιοχή αποτελούν νόμιμους στόχους. Οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει ότι τμήματα της Ερυθράς Θάλασσας παραμένουν πολύ επικίνδυνα για διέλευση μετά από επιθέσεις των Χούθι, προκαλώντας τη φυγή πλοίων από την περιοχή. 

“Η ασφάλεια των ναυτικών πρέπει να υπερισχύει των εμπορικών συμφερόντων”, δήλωσε ο David Appleton, επικεφαλής του επαγγελματικού και τεχνικού τμήματος της Nautilus International. “Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη κίνηση και είμαστε ικανοποιημένοι που επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ συνδικάτων, εργοδοτών και κυβέρνησης”.

Related posts

ΗΠΑ – Μ. Τζονσον: Το μεταναστευτικό έχει “προτεραιότητα” έναντι της Ουκρανίας

admin

Alibaba: Κάνει πίσω στην απόσχιση του κλάδου cloud – Βουτιά 10% της μετοχής

admin

ΗΠΑ: Δικαστής αναστέλλει προσωρινά την εξαγορά της Activision από τη Microsoft

admin

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου λέει ότι οι αρχές τον εμπόδισαν να στείλει sms σε δημοσιογράφους

admin

Ινδία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο χημικών στο Ρατζαστάν

admin

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Η δυναμική του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ παραμένει υψηλή

admin

“Άνοιγμα” του Ντόναλντ Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ

admin

Αζερμπαϊτζάν: Διεξάγει στρατιωτικά γυμνάσια με την Τουρκία κοντά στην Αρμενία

admin

Διάσκεψη για τη Γάζα – Παλαιστίνιος πρωθυπουργός: Οι Παλαιστίνιοι χρειάζονται διεθνή προστασία

admin