Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα μέτρα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Η δέσμη των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με εισηγητή τον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κάμερες στα γήπεδα, ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια και έχουν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Ο Γ. Βρούτσης ανέφερε ότι αυτό το νομοσχέδιο «έρχεται από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργείου με την κάθε καλή πρόθεση, με ανοικτά αφτιά να ακούσει τις προτάσεις σας».

Υπογράμμισε ότι ως υπουργείο «έχουμε εγκύψει πάνω στο πρόβλημα της αθλητικής βίας, έχουμε καταγράψει παραλείψεις και κενά του παρελθόντος, έχουμε δει τις δυνατότητες που έχουμε για το μέλλον και νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό είναι καταγεγραμμένο στη συνείδηση και το μυαλό όλων μας, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής».

«Ηθελα να ξεκαθαρίσω από την αρχή της συζήτησης του νομοσχεδίου ότι είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση η οποία μπορεί να είναι ρεαλιστική, υπεύθυνη, προκειμένου να την ενσωματώσουμε στο νομοσχέδιο» ανέφερε προς τα υπόλοιπα κόμματα ο Βρούτσης και πρόσθεσε πως όλοι πρέπει να είναι προς την ίδια πλευρά: αυτή κατά της βίας. Θα έχουμε τα εξής:

Κάμερες στα γήπεδα. Στο νομοσχέδιο περιγράφεται αναλυτικά το πώς θα λειτουργούν οι κάμερες, σε ποιες περιοχές του γηπέδου θα εστιάζουν, την ακρίβεια των καταγραφών, αλλά και το πού θα αποστέλλεται το υλικό αυτό. Επεσήμανε ότι «για πρώτη φορά η σχετική Υπουργική Απόφαση που περιγράφει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της τοποθέτησης και της επεξεργασίας του υλικού των καμερών είναι ήδη έτοιμη».

Ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια. Με τις προτεινόμενες διατάξεις στο νομοσχέδιο, ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης, «σήμερα σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη βοήθεια της τεχνολογίας, ερχόμαστε και φτιάχνουμε μια εφαρμογή μέσω του κινητού τηλεφώνου που θα έχει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα της διακρίβωσης της ταυτοπροσωπίας μέσω της αστυνομικής ταυτότητας». Ετσι θα γνωρίζουμε τον καθέναν και την καθεμία που εισέρχεται στο γήπεδο.

Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας. Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, ένα υφιστάμενο όργανο που όμως αποκτά επιτελική μορφή πάνω στο ζήτημα των παραβατικών συμπεριφορών. «Δίνουμε», είπε ο Γ. Βρούτσης, «μεγάλη σημασία στη ΔΕΑΒ για αυτό και την αναβαθμίζουμε, μειώνουμε τον αριθμό για να είναι ευέλικτο και αποφασιστικό όργανο και από εδώ και πέρα θα διαδραματίσει ρόλο στην παρακολούθηση παραβατικών συμπεριφορών αλλά και των διοικητικών προστίμων».

e-Kouros. Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, καθώς «θα μάθουμε για πρώτη φορά, θα καταγράψουμε και θα μετρήσουμε τον αθλητισμό σε όλη την χώρα».  Η πρώτη έκθεση θα παρουσιαστεί στα τέλη Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά θα υπάρχουν στοιχεία για όλα τα αθλήματα ανά νομό και ανά επικράτεια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΙΡΩΤΣΟΣ

Related posts

Παιχνίδια real estate στα Κατεχόμενα

admin

Απομάκρυνε το 80% της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

admin

Ανδρουλάκης: Προκαλούν αλγεινή εντύπωση οι δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

admin

Εκλογές: Οι σκέψεις της κυβέρνησης για το χρόνο που θα στηθούν κάλπες

admin

Αλέξης Καλοκαιρινός: «Να φτιάξουμε μια πόλη αντάξια της ιστορίας της»

admin

Ενημερώθηκαν οι κατάλογοι για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

admin

Προσδοκίες για «ήρεμα νερά» με 15 συμφωνίες

admin

Γιατί μπαίνει μπροστά ο Αλέξης Χαρίτσης

admin

Nordic Monitor: Το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει τα κατεχόμενα κέντρο ανομίας για το οργανωμένο έγκλημα

admin