Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα κλιματιστικά του Κασσελάκη «κόλλησαν» στον ΔΕΔΔΗΕ

Εκκληση στην «ανάλγητη κυβέρνηση» έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες για να μεριμνήσει για την εγκατάσταση των κλιματιστικών που είχε δωρίσει πριν από τέσσερις μήνες το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) της Καλλιθέας. Τα οποία παραμένουν, δυστυχώς, ακόμη στα κουτιά τους παρότι –ομολογουμένως– ο Κασσελάκης την τήρησε άμεσα την υπόσχεσή του και μαζί τους έστειλε και όργανα εκγύμνασης. Σας θυμίζω ότι το θέμα είχε αναδείξει ο Μικροπολιτικός (27/1/24) που αποκάλυψε ότι για να τοποθετηθούν τα aircondition έπρεπε πρώτα να τρέξει από τον Δήμο Καλλιθέας εργολαβία για την αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροδότησης και, κατόπιν, ο ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε αναβάθμιση της τάσης προς τις εγκαταστάσεις του ΕΕΕΕΚ. Ο Δήμος Καλλιθέας, από την πλευρά του, έχει ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και περιμένει τον ΔΕΔΔΗΕ, όπου έχει καταθέσει αίτημα από τις 23 Ιανουαρίου. Δυστυχώς δεν βιάζονται. Ακόμη κι αν πρόκειται για τη θέρμανση παιδιών και μάλιστα ΑμεΑ.

Το γνωστό τροπάριο

Στο γνωστό του αφήγημα περί φυλακίσεων και αλλαγών στη δικαιοσύνη επανήλθε ο Παύλος Πολάκης. Οχι ότι το είχε ποτέ εγκαταλείψει, δηλαδή, αλλά, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, ύψωσε τους τόνους στο συνηθισμένο του στυλ, αρχίζοντας να απαριθμεί κλέφτες, λαμόγια κ.λπ. «Τι θα κάνουμε, θα τους βάλουμε φυλακή ποτέ;» ρώτησε εις εκ των παρισταμένων. «Αν αλλάξουμε τη δικαιοσύνη, ναι, αν δεν την αλλάξουμε, όχι» του απάντησε ο Πολάκης, καταχειροκροτούμενος. Τα ίδια και τα ίδια…

Θετική η ακρόαση φορέων

Εκπρόσωποι φορέων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και οικογενειών εντός και εκτός Ελλάδας που τοποθετήθηκαν χθες στη Βουλή, αγκάλιασαν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, καταγράφοντας μονάχα τα αιτήματα να μην υπάρχουν περιορισμοί στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και στην αναγνώριση της τρανς γονεϊκότητας. Θετικοί εμφανίστηκαν, επίσης, και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων.

Ενδεικτικά κατέγραψα την παρέμβαση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Χριστίνας Κανακά, από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, που είπε πως «όλες οι μελέτες δείχνουν ότι δεν είναι το φύλο που καθορίζει την ποιότητα της παρεχόμενης αγάπης και φροντίδας» και πως ο ισχυρισμός ότι τα παιδιά ομόφυλων δεν μεγαλώνουν το ίδιο καλά με τα παιδιά ετερόφυλων «δεν συνάδει με τα ερευνητικά δεδομένα». Αντίθετοι εμφανίστηκαν μόνο δυο από τους 22 φορείς που εκλήθησαν. Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.

Ζυμώσεις για ονομαστική

Στα πολιτικά τώρα, σημειώνω ότι έχουν ήδη αρχίσει οι ζυμώσεις προκειμένου να προκληθεί στην Ολομέλεια ονομαστική ψηφοφορία για να πιέσει τη «γαλάζια» πλειοψηφία. Το θέμα έχουν ήδη θέσει η Ελληνική Λύση, οι «Σπαρτιάτες» και η Νίκη. Μένει να φανεί τι σκέφτεται να πράξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σωκράτης Φάμελλος πάντως απηύθυνε το (πρωτότυπο) «αίτημα» στον Ακη Σκέρτσο να τοποθετηθεί υπέρ της υποχρεωτικής παρουσίας όλων των βουλευτών στην ψηφοφορία. Του ζήτησε, δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, να αναιρέσει τη «διέξοδο» διά της αποχής που έδωσε ο πρωθυπουργός. «Οφείλετε να μας ενημερώσετε αν η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Κ.Ο.», είπε, αιχμή που ερμηνεύθηκε ως προάγγελος αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός γραμμής (και θέματος)

Προς το παρόν, πάντως, πρέπει να πω ότι χθες τοποθετήθηκε εκτός γραμμής μια βουλευτής. Αλλά όχι της συμπολίτευσης. Αναφέρομαι στην Αθηνά Λινού του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να ξεδιπλώσει τις διαφωνίες της με το υπάρχον πλαίσιο της παρένθετης κύησης, παρότι το νομοσχέδιο δεν κάνει καμία αλλαγή στο καθεστώς που ισχύει εδώ και 20 χρόνια στη χώρα μας.

Σε έναν κόσμο καινούργιο

Το θέμα του νομοσχεδίου για τα ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια συζητήθηκε και πάλι χθες στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Οπου έχει γίνει εμφανής η διάσταση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τους ιερείς που θεωρούν ότι η Εκκλησία αντέδρασε επαρκώς και σε αυτούς που επιθυμούσαν υψηλότερους τόνους. Ενδεικτική, πάντως, ήταν η απάντηση του Ιερώνυμου όταν ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο προσερχόμενος στη συνεδρίαση: «Αυτά τα λύνει το κράτος. Εγώ κοιτάζω τα εκκλησιαστικά». Ενώ μετά σχολίασε «πάμε τώρα σε έναν κόσμο καινούργιο».

Τρώγονται

Μήνυση για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς σε βάρος του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα για όσα ανέφερε στις καταθέσεις του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. «Είναι μόνο η αρχή, θα ακολουθήσει χιονοστιβάδα»  είπε ο Κατσιβαρδάς, που έχει κληθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αφορμή τις δηλώσεις του Στίγκα, να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος.

Related posts

Παρασκήνιο 72 ωρών στο Μαξίμου – Από τα πυρά Σαμαρά στην κομματική πειθαρχία

admin

Ο Γεραπετρίτης παίρνει αποστάσεις από την έκθεση Μπακογιάννη για το Κόσοβο – Δεν θα ψηφίσει η Ελλάδα

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Γράφει «φουλ» νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

admin

Προσευχές

admin

Κεραμέως: Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών έχει καθαρά βελτιωτικό χαρακτήρα

admin

Γ. Οικονόμου: Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί κανένα κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης

admin

Ανδραβίδα: Η πιο σύγχρονη βάση της Ευρώπης με τα F-35

admin

Η Ομπρέλα… κατακεραυνώνει Κασσελάκη – Μιλά για τρολ, αναξιοπιστία και προτάσεις εκτός Αριστεράς

admin