Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για το «ελληνικό όνειρο» και το συνέδριο

Ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις Σπέτσες; Στην πραγματικότητα, θεωρώντας το τριήμερο συζήτησης ανάμεσα στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ένα πείραμα που πέτυχε και ενδεχομένως επαναληφθεί το επόμενο διάστημα, το επόμενο ορόσημο για την Κουμουνδούρου έρχεται στα τέλη του Φεβρουαρίου και στο συνέδριο του κόμματος.

Ως τότε, οι βουλευτές θεωρούν πως ξεπέρασαν επικοινωνιακά τον βραχνά του αποσυντονισμού και της έλλειψης ικανοτήτων που τους αποδίδεται από τους αντιπάλους τους.

«Βουλευτές και τομεάρχες έδειξαν ότι υπάρχει συσσωρευμένη γνώση και αρτιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς – οι προτάσεις νόμου που θα καταθέσει από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στις Σπέτσες, θα είναι πρώτα απ’ όλα κοστολογημένες, ώστε να αποφευχθεί και η σχετική κριτική που γινόταν προς την αξιωματική αντιπολίτευση και προεκλογικά, το περασμένο καλοκαίρι.

Η φράση που χρησιμοποιήθηκε στη σχετική διαρροή του κόμματος μιλούσε για «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο», που δείχνει αφενός τις αμερικανικές καταβολές της ηγεσίας και αφετέρου τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξει να απευθυνθεί στο ακροατήριό του. «Βουλευτές και τομεάρχες έδειξαν ότι υπάρχει συσσωρευμένη γνώση και αρτιότητα.

Τέτοιες συναντήσεις βοηθούν τους τομείς ώστε να μη δουλεύουν με στεγανά και σε απομόνωση», επεσήμανε ο πρώην υπουργός – γνωρίζοντας κι αυτός πως η ηρεμία που επικράτησε στις Σπέτσες επέτρεψε στον ΣΥΡΙΖΑ να αγοράσει κάποιον χρόνο εσωκομματικής νηνεμίας στα νερά που σίγουρα θα ταραχθούν ενόψει συνεδρίου και αναζήτησης συμμαχιών για την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση.

Στο μικροσκόπιο τα διαδικαστικά

Οι συνεδριάσεις της ΚΟΕΣ είναι διαρκείς αυτό το διάστημα και αφορούν τα διαδικαστικά που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματικές διαδικασίες δύο διαδοχικά Σαββατοκύριακα: το πρώτο για την εκλογή συνέδρων και μελών τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών στις 17 και 18 Φεβρουαρίου και το δεύτερο, μία εβδομάδα αργότερα (23 με 25 του μήνα), όταν θα λάβει χώρα το έκτακτο συνέδριο, το οποίο δεν θα εκλέξει μεν όργανα, αλλά θα χαράξει την πολιτική στρατηγική του κόμματος – κι αυτό έχει τη δική του σημασία, καθώς ένα από τα ερωτήματα που ήδη έχουν τεθεί δημόσια επί τάπητος από μια μερίδα στελεχών στον προσυνεδριακό διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα είναι η στροφή του κόμματος προς την Αριστερά ή την Κεντροαριστερά.

Το δικό του συμβολικό ενδιαφέρον στην τοπική εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στο Περιστέρι είχε το πάνελ των ομιλητών, καθώς με τον (θιασώτη της στροφής στην Κεντροαριστερά) Κώστα Ζαχαριάδη συνομίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του κόμματος Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος φέρεται να στηρίζει τη συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων ως αντιπολιτευτική λύση απέναντι στην κυριαρχία της ΝΔ.

Related posts

«Γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχθεί η Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα»

admin

Οι αγωνίες του Μαξίμου

admin

Ερντογάν: «Η Ελλάδα πουλάει νταηλίκι – Να διδαχτεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

admin

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παππάς στηρίζει τον Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο

admin

Οικονόμου: Ανεβαίνουμε «πίστες» γεωπολιτικά

admin

Φόβοι για «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία

admin

Στην πόρτα της εξόδου και η ομάδα Αχτσιόγλου

admin

Ανδρουλάκης: Επίσημη πρώτη στη Βουλή – Ποια στελέχη προορίζει για τις θέσεις «κλειδιά»

admin

Η δεύτερη συγγνώμη Καραμανλή για τα Τέμπη

admin