Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκυλακάκης: Επίδομα ρεύματος αλά θέρμανση στη φαρέτρα των μέτρων για το τέλος των επιδοτήσεων

Επιδότηση στα νοικοκυριά που καταναλώνουν

ρεύμα

για τη θέρμανσή τους και άνοιγμα της ψαλίδας στην κατηγορία των ενεργειακά ευάλωτων ώστε να συμπεριλάβουν και εισοδήματα της μεσαίας τάξης, προβλέπει μεταξύ άλλων το

ενεργειακό πακέτο Σκυλακάκη

που θα παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα.

Πρόκειται για μερικά από τα μέτρα στα οποία έχει καταλήξει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ σε συνεννόηση και με τη ΡΑΑΕΥ, τα οποία θα εφαρμοστούν από τη νέα χρονιά, που σταματούν οι οριζόντιες επιδοτήσεις. Την ίδια στιγμή, η αγορά προετοιμάζει τους καταναλωτές για αύξηση των τιμολογίων τον επόμενο μήνα, καθώς τα τιμολόγια ηλεκτρισμού που θα ανακοινώσουν σήμερα για τον Νοέμβριο προβλέπεται να ενσωματώσουν την αβεβαιότητα από την κλιμακούμενη ένταση στην Μέση Ανατολή αλλά και το τέλος των 10 ευρώ που επέβαλε η Βουλγαρία για την μεταφορά και διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου με στόχο την μείωση της εξάρτησης από το αέριο της Gazprom.

Στελέχη από την αγορά της προμήθειας μιλούν για διψήφιες αυξήσεις σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ωστόσο επισημαίνουν ότι όσο ακόμη υπάρχει το δίχτυ προστασίας των επιδοτήσεων αυτές δεν θα επιβαρύνουν δραματικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Κάτι όμως που αναμένεται να αλλάξει από τη νέα χρονιά.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τους διαθέσιμους πόρους που μέχρι σήμερα χορηγούνται με οριζόντιο τρόπο στην επιδότηση ρεύματος, θα ενισχυθούν οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν για θέρμανση ηλεκτρικό ρεύμα και ήταν το προηγούμενο διάστημα οι αδικημένοι. Δεν είναι σαφές εάν στην ίδια ρύθμιση θα προστεθούν και οι χρήστες φυσικού αερίου, οι οποίοι μέχρι την Άνοιξη, επιδοτούνταν από την ΔΕΠΑ Εμπορίας αλλά και από το κράτος με αποτέλεσμα να απορροφάται ένα κομμάτι της δαπάνης των δυσθεώρητων τιμών.

Στο ίδιο καλάθι, πρόκειται να ενταχθεί και το ειδικό τιμολόγιο για τους πολύτεκνους, τους οποίους η κυβέρνηση ξαναβάζει στο «τρένο» των ενισχύσεων που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και είχαν κερδίσει την επιστροφή τους με απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε αναλυτικά στο --.grΕιδήσεις σήμερα:Πόλεμος στο Ισραήλ: «Τα τούνελ της Χαμάς θα γίνουν το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου», λένε οι Ισραηλινοί πριν την εισβολή στη ΓάζαΆγιος Παντελεήμονας: Έπιασαν Σύρο με μαχαίρι και κοράνι σε εκκλησία – Άρχισε να φωνάζει «Allahu Akbar»Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο «επισκέπτης» και η «επτάψυχη γάτα» της Χαμάς υπ’ αριθμόν ένα στόχοι του Τελ Αβίβ

Related posts

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ξεκινά την 1η Ιουλίου σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ – Θα επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων

admin

Ακίνητα: Project αξιοποίησης παλαιών κτιρίων για να πέσουν οι τιμές

admin

Κορωνοϊός: Μονιμοποιούνται τα «έκτακτα» μέτρα όσο και όπου αυξάνονται τα κρούσματα

admin

Φόρουμ Δελφών – Τσακλόγλου: Η αύξηση κατώτατου μισθού θα είναι γενναία και ρεαλιστική

admin

Χρηματιστήριο: Έσπασε το «φράγμα» των 1.430 μονάδων – Σε υψηλό τριών ετών η Πειραιώς

admin

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για την έκδοση κοινωνικού ομολόγου

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι και έως πότε μπορούν να κάνουν διορθώσεις – Τι ισχύει για τα πρόστιμα

admin

Νέος οικοδομικός κανονισμός: Με βάση τον συντελεστή δόμησης το «μπόνους» στο ύψος των κτηρίων

admin

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι πληρωμές

admin