Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικά MiG-31 εξαπέλυσαν επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σήμερα επιθέσεις με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal εναντίον της περιφέρειας Χμελνίτσκι στη δυτική Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κίεβο. Η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανέφερε ότι μαχητικά MiG-31 εκτόξευσαν σε δύο κύματα τους υπερηχητικούς πυραύλους – που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναχαιτιστούν – από τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ είπε ότι αναφέρθηκε τουλάχιστον μία έκρηξη στην περιφέρεια Χμελνίτσκι, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ακούστηκαν εκρήξεις κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σταροκοστιαντίνιβ – περίπου 240 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου – το οποίο έχει δεχθεί και παλαιότερα επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Συναγερμός για πυραυλική επίθεση σήμανε και στην αντιαεροπορική άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για θύματα ή καταστροφές.

Σειρήνες ακούστηκαν άλλες τέσσερις φορές σε όλη την Ουκρανία, λίγη ώρα προτού τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπολύσουν την επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, εξοπλισμένες με προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τη Δύση, έχουν ανακοινώσει στο παρελθόν ότι αναχαίτισαν επιτυχώς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal. Ο πόλεμος εναντίον των ρώσων εισβολέων συνεχίζεται εδώ και σχεδόν 22 μήνες, με τη Δύση να στηρίζει αποφασιστικά το Κίεβο.

Related posts

Λιβύη: Οι νεκροί στην Ντέρνα ενδέχεται να διπλασιαστούν από 5.300 που είναι τώρα

admin

Ιταλία: Οι αρχές έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία Ρώσων ολιγαρχών αξίας 2 δισ. ευρώ

admin

Ο Ζελένσκι θα συναντηθεί με τον Σούνακ στο Λονδίνο

admin

Ευρώπη: Αυξημένες κατά 21% τον Αύγουστο οι πωλήσεις αυτοκινήτων

admin

Ο CEO της Tod’s δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την οικογενειακή επιχείρηση

admin

Gazprom: Θα στείλει 41,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

admin

Η Novavax θα περικόψει το 25% του εργατικού της δυναμικού

admin

Στελέχη Χαμάς: Ελπίζουμε σε μόνιμο πόλεμο με το Ισραήλ, δεν μας ενδιαφέρει το νερό ή το ηλεκτρικό στη Γάζα

admin

Βουλγαρία: Αμελητέες οι μέχρι στιγμής επιπτώσεις των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας στην οικονομία

admin