Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο CEO της Tod’s δηλώνει ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την οικογενειακή επιχείρηση

Ο ιδρυτής της ιταλικής εταιρείας κατασκευής πολυτελών υποδημάτων Tod’s δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν σχεδιάζει να πουλήσει την εταιρεία μετά την ιδιωτικοποίησή της μέσω συμφωνίας με την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων L Catterton.

Ο όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τη γαλλική LVMH προσφέρθηκε αυτόν τον μήνα να αγοράσει το 36% της Tod’s και να τη διαγράψει από το χρηματιστήριο, σε συμφωνία με την οικογένεια Della Valle που δημιούργησε την εταιρεία.

“Δεν χρειάζεται να πουλήσουμε τίποτα. Έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση με νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό;” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Tod’s Diego Della Valle στο περιθώριο της επίδειξης μόδας της μάρκας στο Μιλάνο.

Ο Diego Della Valle, ο οποίος έχει δύο γιους, κατέχει σήμερα το 64,5% του ομίλου μαζί με τον αδελφό του Andrea.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Diego Della Valle θα προσφέρει το προσωπικό του μερίδιο 10,45% στην L Catterton, ενώ θα διατηρήσει το 54% μαζί με τον αδελφό του. Η LVMH θα διατηρήσει το σημερινό της μερίδιο 10%.

Η κίνηση αυτή ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια των Della Valles να ιδιωτικοποιήσουν την εταιρεία το 2022.

Δυνάμει της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του L Catterton, της οικογένειας Della Valle και της LVMH που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Tod, τα μέρη συμβιβάστηκαν σε περίοδο δέσμευσης τεσσάρων ετών από την ημερομηνία διαγραφής από το χρηματιστήριο.

Στο τέλος αυτής, εάν ένας από τους μετόχους επιθυμεί να πωλήσει τις μετοχές του σε τρίτους, θα πρέπει να ενημερώσει τους υπόλοιπους και να τους δώσει το δικαίωμα να υποβάλουν την πρώτη προσφορά.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, εάν ένας μέτοχος επιθυμεί να πωλήσει το μερίδιό του σε ανταγωνιστή, η οικογένεια Della Valle θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την άδεια.

Η οικογένεια Della Valle θα έχει επίσης το δικαίωμα να προτείνει τον διευθύνοντα σύμβουλο και ο Diego Della Valle, ως πρόεδρος, θα έχει τον τελικό λόγο για τη στρατηγική.

Την Παρασκευή ο νέος δημιουργικός διευθυντής της Tod’s, Matteo Tamburini, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για το brand, σε μια επίδειξη με τίτλο “Tod’s in motion”.

Τα μοντέλα διέσχισαν την πασαρέλα σε σταθμό του τραμ στο Μιλάνο, σε μια συλλογή που χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τις σημειώσεις της επίδειξης, από τη δυαδικότητα της αστικής ζωής και του ελεύθερου χρόνου.

Related posts

Μεσανατολικό: Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να “πολεμήσει μέχρι τη νίκη” μετά την απελευθέρωση δύο ομήρων από τη Χαμάς

admin

Η Δανία συνεισφέρει 14 εκατ. δολάρια στην παραγγελία πυρομαχικών της ΕΕ για την Ουκρανία

admin

Μακελειό στην Μπουρκίνα Φάσο: Πάνω από 70 άμαχοι νεκροί από επίθεση ενόπλων

admin

Προσωρινή πολιτική συμφωνία Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πλήρη κατάργηση του υδραργύρου στην ΕΕ

admin

Με νέες επιθέσεις εντός ρωσικού εδάφους απειλεί ο διοικητής του Σώματος Ρώσων Εθελοντών

admin

Ο ουκρανικός στρατός ζητά την επιστράτευση επιπλέον 450.000 – 500.000 ανθρώπων για τον πόλεμο

admin

Σερβία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μίλαν Ραντόιτσιτς

admin

Πυρά Νίκι Χέιλι κατά Τραμπ για τη φιλική του σχέση με τον Πούτιν, με αφορμή τον θάνατο Ναβάλνι

admin

Κατρίν Κολονά: Ο ισραηλινός στρατός “πρέπει να στοχεύει τη Χαμάς, όχι τους Παλαιστίνιους”

admin