Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν αναθέτει σε πρώην διοικητή της Wagner τη διοίκηση εθελοντικών στρατιωτικών μονάδων στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανέθεσε σε έναν από τους πρώην υψηλόβαθμους διοικητές της μισθοφορικής ομάδας Wagner το έργο της διοίκησης εθελοντικών μονάδων στην Ουκρανία, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Αντρέι Τρόσεφ και τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ και συζήτησαν για τις συγκεκριμένες μονάδες και την κοινωνική υποστήριξη των μαχητών, σύμφωνα με ένα κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. Οι εθελοντικές ομάδες θα εκτελούν “διάφορα καθήκοντα μάχης, πρώτα απ’ όλα, φυσικά, στη ζώνη ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων”, δήλωσε ο Πούτιν.

Το Κρεμλίνο προχώρησε στην ανάθεση του ελέγχου της ομάδας Βάγκνερ και των εκτεταμένων επιχειρήσεών της σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή στο υπουργείο Άμυνας μετά τον θάνατο του ηγέτη της ομάδας Γεβγκένι Πριγκόζιν και πολλών από τους κορυφαίους διοικητές του σε αεροπορικό δυστύχημα τον περασμένο μήνα. Ο Γιεβκούροφ επισκέφθηκε αρκετές αφρικανικές χώρες αυτόν τον μήνα.

Λίγες ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας τη Βάγκνερ τον Ιούνιο, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πριγκόζιν και τους κορυφαίους βοηθούς του, προσφέροντάς τους να συνεχίσουν να πολεμούν υπό τον Τρόσεφ, στον οποίο αναφερόταν με το προσωνύμιο Σεντόι ή “γκριζομάλλης”, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου ανέφερε πρόσφατα ότι το υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να προσλάβει πρώην μισθοφόρους της Βάγκνερ για να πολεμήσουν στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το ISW, οι μαχητές έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στην περιοχή Μπαχμούτ στην Ουκρανία, την οποία η Βάγκνερ είχε βοηθήσει να καταλάβει νωρίτερα φέτος.

Related posts

Νετανιάχου: “Η Τεχεράνη παραβιάζει όλες τις δεσμεύσεις της προς την διεθνή κοινότητα”

admin

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι συζήτησε με τον “υπ’ αριθμόν δύο” της Κίνας στο περιθώριο της G20

admin

ΗΠΑ: Το πολιτικό δίκτυο του Τσαρλς Κόουκ υποστηρίζει την Νίκι Χέιλι στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών του 2024

admin

Τουρκία: Ο υπ. Οικονομικών Σιμσέκ ζητά από το TÜİK να αποκαλύψει τα “πραγματικά” στοιχεία πληθωρισμού

admin

Ο Λευκός Οίκος ζητά από τον νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής “αξιόπιστες” μεταρρυθμίσεις

admin

Ρωσία: Έξι νεκροί σε έκρηξη σε ρωσικό εργοστάσιο εκρηκτικών στην περιοχή Σαμάρα

admin

ΔΕΕ: Η Ουγγαρία παρεμποδίζει αδικαιολόγητα τη δυνατότητα υποβολής αίτησης ασύλου στο έδαφός της

admin

Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που περνά στη Γάζα

admin

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον καλεί να συνεχιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

admin