Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ρον ΝτεΣάντις: Δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

O προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι αντιτίθεται στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι είναι προς το συμφέρον της ασφάλειας των ΗΠΑ. 

“Δε νομίζω ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι προς το συμφέρον μας, για μένα”, δήλωσε ο ΝτεΣάντις στο podcast The Glenn Beck Program. “Το μόνο που θα έκανε θα ήταν να μας προσθέσει περισσότερες υποχρεώσεις, οπότε αν προσθέτεις περισσότερες υποχρεώσεις, τότε ποια είναι τα οφέλη που θα έχουμε σε αντάλλαγμα;”

Ο ΝτεΣάντις επανέλαβε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να δώσουν “λευκή επιταγή” στην Ουκρανία, εκτός εάν προσπαθεί να φέρει τη σύγκρουση σε πέρας. 

Το επεισόδιο κυκλοφόρησε δύο ημέρες μετά τη συνάντηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τους Αμερικανούς βουλευτές να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον στρατό της χώρας καθώς πολεμά την εισβολή της Ρωσίας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ενώ συμφώνησε επίσης να παράσχει έναν μικρό αριθμό πυραύλων ATACMS, ένα όπλο που ζητούσαν εδώ και καιρό οι Ουκρανοί, παρά την αρχική απροθυμία του Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε μελλοντική βοήθεια θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο μετά την εξάντληση των υφιστάμενων πιστώσεων στο τέλος του μήνα. Ένα μικρό, αλλά σημαίνον μπλοκ Ρεπουμπλικανών της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων έχει επικρίνει την ιδέα της συνέχισης της βοήθειας, λέγοντας ότι η χώρα θα πρέπει να επικεντρωθεί στη φύλαξη των αμερικανικών συνόρων. 

Αν και ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί να αγωνιστεί για περισσότερη πολεμική βοήθεια, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει ομοφωνία στο ΝΑΤΟ σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να φέρουμε την Ουκρανία στην οικογένεια του ΝΑΤΟ τώρα, αυτή τη στιγμή, εν μέσω πολέμου”, δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο CNN τον Ιούλιο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα δέχθηκε κριτική νωρίτερα φέτος από κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, αφού αναφέρθηκε στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως “εδαφική διαμάχη”.

Related posts

“Πράσινο φως για κατασκευή νέου ισραηλινού οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ”, λέει ΜΚΟ

admin

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν καταθέτει στην επιτροπή της Βουλής που ερευνά τον πατέρα του

admin

Λέιν (ΕΚΤ): Δεν βλέπει τον κίνδυνο βαθιάς ύφεσης στην Ευρωζώνη

admin

Ουγγαρία: Εξαρθρώθηκε ακροδεξιά οργάνωση που υποστηρίζει ότι κατάγεται από τους… Σκύθες και σχεδίαζε πραξικόπημα

admin

Ο Μεντβέντεφ δεσμεύεται ότι η Ρωσία θα καταλάβει περισσότερα εδάφη στην Ουκρανία

admin

S&P Global: Συνεχίστηκε η κατρακύλα του μεταποιητικού τομέα στην Ευρωζώνη

admin

Ο Καναδάς καταδικάζει την απόφαση της Ρωσίας να αποχωρήσει από την συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά

admin

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Έχουμε ακόμα δρόμο για να πετύχουμε τον στόχο του 2%

admin

Ουκρανία: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι προωθείται σε ορισμένες ζώνες στο μέτωπο του Μπαχμούτ

admin