Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογική «επιφυλακή» σε Μαξίμου και Πειραιώς

Με σημαία καθημερινότητας, που είναι στην πραγματικότητα μια αγωνιώδης αναζήτηση πειστικών εργαλείων αντιμετώπισης των προβλημάτων αφού οι πολίτες προειδοποιούν συνεχώς την κυβέρνηση μέσω δημοσκοπήσεων για την ασφάλεια, την υγεία και τα εισοδήματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει τον γαλάζιο μηχανισμό σε «προεκλογική επιφυλακή».

Ο ίδιος πυκνώνει τις παρεμβάσεις, πότε με απολογισμό πότε με προαναγγελίες – από την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις 6.500 προκηρύξεις υγειονομικού προσωπικού έως την αποδέσμευση αστυνομικών από επιδόσεις ποινικών εγγραφών και την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος στα 2.500 ευρώ. Σε ένα τετραήμερο – στο Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη Δάφνη, στην περιοδεία στον Ασπρόπυργο και στην κυριακάτικη ανασκόπηση – επιβεβαιώθηκε το ζητούμενο της εκστρατείας έως τον Ιούνιο: συντεταγμένος αγώνας κατά της ψήφου διαμαρτυρίας. Με νέο δίλημμα το «ποιος μπορεί να διεκδικεί» στην Ευρώπη (διατυπώνεται με αφορμή τους αγρότες αλλά δεν περιορίζεται εκεί), ο Μητσοτάκης διατηρεί το σύνθημα «υπεύθυνος πατριωτισμός – αληθινός εκσυγχρονισμός» και το αφήγημα της σύγκλισης με τα ευρωπαϊκά στάνταρντ. «Οι Βρυξέλλες είναι πιο κοντά στην Αθήνα απ’ ό,τι νομίζουμε» είπε από τον Ασπρόπυργο, όπου η ΝΔ κέρδισε στις εθνικές κάλπες αλλά με ποσοστό πολύ χαμηλότερο από το πανελλαδικό και το χειρότερο σε όλη τη Δυτική Αττική. Και από τη Δάφνη επιστράτευσε ξανά το σινιάλο συσπείρωσης «το κοντέρ μηδένισε, οι κάλπες άδειασαν».

Οι επόμενοι «σταθμοί»

Ενόσω η ΝΔ καλείται να προσεγγίσει αποτελεσματικά ακόμα και το δικό της ακροατήριο σε ορισμένα θέματα όπου καταγράφει αρνητικές εντυπώσεις, ο Μητσοτάκης οριοθετεί τα προεκλογικά μηνύματα: πολιτική σταθερότητα, ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες, μεταρρυθμίσεις. Ετσι αντιμετωπίζει τους επόμενους «σταθμούς». Μετά την επιστροφή από το Βουκουρέστι, όπου συναντάται το ΕΛΚ (6-7 Μαρτίου) εν μέσω ευρωπαϊκών ανησυχιών για τις ακροδεξιές δυνάμεις, βγαίνει μπροστά στον ιδεολογικό «πόλεμο» για τα πανεπιστήμια (την Παρασκευή στη Βουλή). Στις 11 Μαρτίου είναι το δύσκολο ραντεβού με αγρότες στη Λάρισα, αναμένοντας αύριο στο Μαξίμου την ολλανδική μελέτη για τον Κάμπο, και την ίδια μέρα θα βρεθεί στον – κρίσιμο για τους εκλογικούς στόχους – Βορρά, στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ενόψει του Ζαππείου (5-7 Απριλίου). Ταυτόχρονα ζητείται ανοιχτό βήμα εκτός συνόρων (και) για την επιστολική ψήφο. Εξ ου και το… ευρωπαϊκό τουρ στελεχών αλλά και το πρωθυπουργικό ταξίδι στον Καναδά (23-25 Μαρτίου) με ανοιχτή την προοπτική της Ουάσιγκτον, ενώ ως κομβικό «σταθμό» θεωρεί την επίσκεψη στην Αγκυρα τον Μάιο.

Related posts

Εικόνα διάλυσης στους «Σπαρτιάτες» μετά το αντάρτικο εννέα βουλευτών

admin

Μητσοτάκης: Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση

admin

Βαθιές ρωγμές στο κράτος δικαίου αλλά η κυβέρνηση βλέπει «ανθέλληνες και συνωμότες

admin

Κασσελάκης: Είμαι καινούργιος, δεν ξέρω αν υπονόμευε η Αχτσιόγλου τον Τσίπρα

admin

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις: Μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αιγαίο

admin

Νίκος Μπίστης: Στη ΔΕΘ θα υπάρχει πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Live οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεύτερη μέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ

admin

Οργή Κασσελάκη για την παρέμβαση Τσίπρα – «Τινάζει τα πάντα στον αέρα»

admin

Σε «σκοτοδίνη» ο Κοντονής από τον φάκελο Novartis

admin