Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα για την επιστολική ψήφο με ενστάσεις

Με την επιστολική ψήφο ξεκινάει σήμερα η βαριά κοινοβουλευτική ατζέντα της νέας χρονιάς. Το νομοσχέδιο αφορά – θυμίζω – όλους τους ψηφοφόρους και όχι μόνο του εξωτερικού. Καθώς, όποιος το επιθυμεί, θα μπορεί ως και 40 μέρες πριν από τις εκλογές να δηλώνει ηλεκτρονικά, σε πλατφόρμα που θα εισάγει τους κωδικούς του Taxis, ότι θα ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του μέσω επιστολικής ψήφου. Σημειώνω αυτή την παράμετρο καθώς τα κομματικά επιτελεία της αντιπολίτευσης θα υποδεχθούν κριτικά το νομοσχέδιο, με επισημάνσεις, μία εκ των οποίων θα αφορά και αυτή τη γενίκευση του μέτρου. Επίσης, πέραν του ΚΚΕ, που διαφωνεί ξεκάθαρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να θέσουν θέματα που άπτονται της διασφάλισης της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

Η πίτα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ θα τα διαβάσετε αναλυτικά στο ρεπορτάζ μας – μην το παραλείψετε γιατί ήταν το απόλυτο πολιτικό… event του Σαββατοκύριακου. Εγώ όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι μια ζήλια την ένιωσα για την κοπή της πίτας της ΚΕ. Διότι, ναι, πάλι έκοψε πίτα ο Στέφανος Κασσελάκης και δεν παρέλειψε να τη «σταυρώσει» τρεις φορές, καθότι σεβαστικός. Το φλουρί που έπεσε στον συντονιστή Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και στενό συνεργάτη του, Γιάννη Βουλγαράκη, είχε και δώρο. Ενα τριήμερο ταξίδι στη Ρώμη. Χουβαρντάς ο πρόεδρος.

Απουσίες

Στο τέλος της εβδομάδας η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει και το τριήμερο… εργασίας και χαράς στις Σπέτσες. Για απολογισμό του κοινοβουλευτικού έργου και παρουσιάσεις προτάσεων σε power point, σε στυλ εταιρικό, με κάθε κοινοβουλευτικό τομέα να διαθέτει 30 λεπτά για την παρουσίασή του, πλην του τομέα Οικονομικών που θα έχει στη διάθεσή του 60 λεπτά. Ως τώρα, πάντως, έχουμε τρεις δηλωμένες απουσίες. Η πρώτη είναι του Αλέξη Τσίπρα. Την οποία δεν χρειάζεται, φαντάζομαι, να την εξηγήσω. Η δεύτερη είναι της Ελενας Ακρίτα που εξήγησε ότι τη μέρα αναχώρησης, στις 19 Ιανουαρίου, έχει προγραμματισμένη ομιλία σε εκδήλωση. Επισημαίνοντας ότι συζήτησε τις ενστάσεις της με τον Κασσελάκη και όλα καλά. Η τρίτη απούσα θα είναι η τομεάρχης Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα που δεν θα πάει, είπε, γιατί την πειράζει το καράβι…

Τα οργανωτικά της Νέας Αριστεράς

Καλές οι πίτες κι οι εκδρομές, αλλά από άποψη κλίματος τα πράγματα ήταν σαφώς πιο ευχάριστα στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη της Νέας Αριστεράς στο Σεράφειο. Και κόσμο είχε και όλοι τοποθετήθηκαν με ικανοποίηση για την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως δικαιώνεται πλήρως. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα επόμενα οργανωτικά βήματα για την ολοκλήρωση της συγκρότησης του κόμματος. Ορίστηκε ένα πρώτο συντονιστικό όργανο, αποτελούμενο από 30 μέλη, συμπεριλαμβανομένων της Εφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση. Ξεκινούν πανελλαδικά ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες θα έχουν και την ευκαιρία να συναντούν και να οργανώνονται με τις τοπικές ομάδες στελεχών. Και προχωρούν ολοταχώς για την πρώτη πανελλαδική ιδρυτική συνδιάσκεψη στα τέλη του Φλεβάρη, με το πρώτο συνέδριο να σχεδιάζεται για μετά τις ευρωεκλογές.

Αντιδράσεις και απορίες

Ερωτήματα προκάλεσε η στάση του Μανώλη Χριστοδουλάκη όταν ρωτήθηκε για την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην επίθεση που έκανε ο Κασσελάκης στον Νίκο Ανδρουλάκη. για την υπόθεση των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικά εκβιαζόμενο». Η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης είναι Πολάκης made in USA». Ερωτηθείς ο Χριστοδουλάκης (στο Action24) δήλωσε… άγνοια των παραπάνω, απαντώντας πως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μέτωπο. «Δεν αντιλαμβάνομαι τον ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικό μέτωπό μου, είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τις επιλογές του».

ΚΚΕ στηρίζει Λαφαζάνη

Την στήριξή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη εξέφρασε το ΚΚΕ για την καταδίκη από το Πρωτοδικείο σε 18 μήνες φυλάκιση για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς το 2018. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από 6 χρόνια αναβολών (η έρευνα ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ) και μαζί με τον Λαφαζάνη καταδικάστηκαν και οι Αντώνης Μαυρομάτης, Λεωνίδας Παπαδόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος, με την ίδια ποινή. Σημειωτέον, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωσή τους για όλες τις κατηγορίες, που αφορούσαν άσκηση βίας κατά των ΜΑΤ, προκειμένου να παρεμποδίσουν πλειστηριασμούς. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «απαράδεκτη κι επικίνδυνη» απόφαση που «στόχο έχει τον εκφοβισμό σε μια περίοδο που προχωράει νέος γύρος πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών». Σίγουρα είναι πρωτοφανής καταδίκη για δραστηριότητα πολιτικού προσώπου.

Related posts

Σακελλαρίδης: Ημέρα τιμής για πρόεδρο και μέλη ΑΔΑΕ – Ημέρα ντροπής για όσους συγκαλύπτουν υποκλοπές

admin

Σύνοδο Κορυφής EUMED-9: Λύση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο ζήτησε ο Μητσοτάκης

admin

Πλεύρης: Ο βιαστής παιδιών δεν πρέπει να έχει υπό όρους απόλυση

admin

Κώστας Καραμανλής: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές»

admin

Μητσοτάκης στις Ημέρες Καριέρας: Έρχονται 200.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

admin

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα – Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις

admin

Γλαβίνας για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπάρχουν κραυγαλέες ολιγωρίες, πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες

admin

Μητσοτάκης: Η καμπάνια με διπλό στόχο και τα μηνύματα στον Βορρά

admin

Φθορά του Μαξίμου παρά το κενό αντιπολίτευσης – Δεν κλείνουν το αγροτικό και άλλα μέτωπα 

admin