Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο φως» στο project 25 εκατ. των Electra Hotels & Resorts

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το νέο project του ομίλου Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη, μετά το «πράσινο φως» με… αστερίσκους που έλαβε η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη ενός 5άστερου ξενοδοχείου στο κέντρο της βορειοελλαδίτικης πόλης.

Η γενικής διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η γενική διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων ενέκριναν πρώτον την αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης, ύψους 25 εκατ. ευρώ, «σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση της διαμόρφωσης των εισόδων με συμπλήρωση των όψεων των υποστυλωμάτων των τοξοστοιχιών έως το έδαφος» και δεύτερον τη θεμελίωση με τη μέθοδο «top down», όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την τροποποιημένη πρόταση που παρουσιάσθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την ανέγερση νέου δεκαώροφου ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Βέβαια, το «πράσινο φως» δόθηκε υπό συγκεκριμένους όρους. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, ο όμιλος οφείλει να καταθέσει προς έγκριση στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Κεντρικής Μακεδονίας τη μελέτη εξωτερικού φωτισμού του κτιρίου και να ακολουθήσει μία σειρά παραμέτρων και προδιαγραφών στο πλαίσιο της θεμελίωσης και της κατασκευής μέρους του ξενοδοχείου. Μάλιστα, επισημαίνεται πως «σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, θα ακολουθήσει σήμα διακοπής εκσκαφικών εργασιών προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ανασκαφική έρευνα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 37 του ν.4858/2021», ενώ, τονίζεται ότι «από τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης για τυχόν τροποποιήσεις, θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του οικοδομικού έργου».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ομίλου, το νέο πολυτελές ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 165 δωματίων και θα είναι η έβδομη μονάδα που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των Electra Hotels & Resorts, που μέχρι σήμερα διαθέτουν παρουσία, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Ρόδο και στην Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Electra Hotels & Resorts απέκτησε το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Δαγκλή στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενήργησε η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός, στον οποίο πλειοδότησε ο ελληνικός όμιλος, αφορούσε τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου, έκτασης 1,5 στρέμματος, που βρίσκεται πλησίον της ΧΑΝΘ, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης και η διάρκεια της παραχώρησης είχε οριστεί σε 49 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για 49 επιπλέον έτη.

Στόχος είναι, όπως είχε επισημαίνει κατά το παρελθόν ο Γιάννης Ρέτσος, ένας εκ των βασικών μετόχων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, το ξενοδοχείο να έχει ολοκληρωθεί έως το 2027.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος είχε προχωρήσει τo 2020, εν μέσω πανδημίας, στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου Electra Palace Thessaloniki στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένα πρόγραμμα αναβάθμισης του πρώτου ξενοδοχείου της εταιρείας, εκείνου που βρίσκεται στην οδό Ερμού, του 4 αστέρων Electra Hotel Athens.

Related posts

ΜΙΝΕΤΤΑ Insurance HUB: Νέο όνομα και αναβάθμιση του ψηφιακού χώρου της MINETTA Ασφαλιστική

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Στις 31 Ιουλίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου

admin

Κινήσεις για άνοιγμα του καζίνο Ριο πριν το Καρναβάλι

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στις 24 Μαίου η ΓΣ για τη διανομή μερίσματος

admin

Τιτάν: Ο M. Cobuz διαδέχεται τον Δ. Παπαλεξόπουλο στην προεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής

admin

Νέο πολυτελές ξενοδοχείο στη Χαλκιδική από την Zeus International Hotels & Resorts

admin

Νέος υπεύθυνος Εσωτερικού Ελέγχου στην Coral

admin

Η Attica Group επεκτείνει την εκπτωτική της πολιτική στις οικογένειες με τρία παιδιά

admin

Την έκθεση και το συνέδριο λιμένων-ναυτιλίας Μεσογείου φιλοξένησε ο ΟΛΠ

admin