Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι αναμένεται να σηκώσουν το γάντι του Κασσελάκη

Ποια είναι η διαδικασία για μια επερχόμενη νέα, εσωκομματική εκλογή; Αρχικά, μια τέτοια έχει νόημα μόνο αν υπάρχει αντίπαλος. Και αυτό θα φανεί σήμερα και αύριο, στις ομιλίες των στελεχών που βρίσκονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο δίλημμα. Ο πρώτος από αυτούς που, σύμφωνα με όσα είπε στην Πολιτική Γραμματεία την Τρίτη, ενδέχεται να σηκώσει το γάντι για εκλογή από τη βάση των μελών, είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας – ο οποίος χθες εμφανίστηκε χαμογελαστός κατά την έναρξη του συνεδρίου και αποχώρησε εξίσου χαμογελαστός μετά την ομιλία Κασσελάκη. Εξίσου χαμογελαστοί ήταν χθες τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και η Ολγα Γεροβασίλη, δύο ακόμα στελέχη που πιθανολογείται πως θα μπορούσαν να θέσουν εαυτούς υπό κρίση – ο ένας ως επικεφαλής της ΚΟ κράτησε τις ημέρες της έντασης χαμηλούς τόνους, ενώ η άλλη «σήκωσε» τη δυσαρέσκεια των στελεχών της ΠΓ για το ερωτηματολόγιο που αφορούσε τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν του Φάμελλου, και οι δύο έχουν συγκεντρώσει τα πυρά των νεοπροεδρικών από την πρώτη στιγμή της κρίσης – η αντιπρόεδρος της Βουλής γιατί ήταν αυτή που προκάλεσε, με την αντίδρασή της, τη σύγκληση της έκτακτης ΠΓ, και ο Τεμπονέρας γιατί ήταν από εκείνους που σήκωσαν το γάντι στην «απειλή» Κασσελάκη για καταστατική προσφυγή στα μέλη. Οι σχέσεις του με τον Τεμπονέρα είχαν ψυχρανθεί ήδη από την εμφάνιση του στελέχους του κόμματος στο θέατρο Αλφα, μαζί με την Εφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. Οπως έγινε γνωστό χθες, μετά την ανακοίνωση της κοινής εκδήλωσης, ο Κασσελάκης διά του διευθυντή του απέλυσε τον Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – η ενέργεια, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τιμωρητική, έγινε, σύμφωνα με την κασσελακική πλευρά, γιατί η παρουσία του Τεμπονέρα στη συγκεκριμένη θέση, λόγω φόρτου εργασίας, ήταν εθιμοτυπική.

Πρόσω ολοταχώς

για τετραπλές κάλπες

Το δεύτερο είναι ο χρόνος και ο τρόπος. Με βάση όσα ειπώθηκαν από τον Κασσελάκη, οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι τετραπλές: στα μέσα Μαρτίου, πιθανότητα στις 17 του μήνα, θα γίνουν οι εκλογές των νομαρχιακών και των συντονιστικών των Οργανώσεων Μελών (που είχαν αναβληθεί) και εκεί θα «κουμπώσει» τόσο η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής όσο και η εκλογή του προέδρου του κόμματος. Με βάση τα όσα έχουν αποφασιστεί ήδη, οι εκλογές των Οργανώσεων Μελών θα ήταν υβριδικές – δηλαδή και με ψηφιακές και με κανονικές κάλπες. Γι’ αυτό άλλωστε αναβλήθηκαν σε πρώτο χρόνο, καθώς δεν υπήρχαν οι σχετικές εγγυήσεις ασφαλείας. Αν δεν επιλέξει αυτόν τον τρόπο για εκλογή προέδρου, η Κουμουνδούρου έχει ήδη την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό από την εσωκομματική κάλπη του περασμένου φθινοπώρου – την οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει, εφόσον τα πράγματα φτάσουν ως εκεί.

Related posts

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Κάθε γιουρούσι μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοχώρηση

admin

3 + 1 βήματα για να ανοίξει ο φάκελος

admin

Παύλος Μαρινάκης: Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, καμία ανοχή στις αυθαιρεσίες

admin

Πληροφορίες για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουκρανία – Συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

admin

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Θα πετύχουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

admin

Θα πουλήσουν οι Γερμανοί τα νησιά τους;

admin

Επιμένει ο Κασσελάκης για Σημίτη: Τιμή η επίθεση από τη χρεοκοπία της χώρας

admin

Τέμπη: Πυρ ομαδόν κατά Aδωνι – Για παρερμηνεία μιλάει η ΝΔ

admin

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η 21η Απριλίου «υπενθυμίζει το χρέος μας να επαγρυπνούμε και να διαφυλάσσουμε τη Δημοκρατία»

admin