Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΣΤΑ ΒΟΥΒΑ

Η επικοινωνιακή διαχείριση έχει πάντα δύο πλευρές: «Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά στο παρελθόν εν ενεργεία ευρωβουλευτής να ανακοινώνεται από άλλο κόμμα», ανέφερε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης για τον Θοδωρή Ζαγοράκη – και, όντως, δεν έχει άδικο. Παράλληλα, όμως, κανείς δεν θυμάται να έχει υπάρξει διαγραφή ευρωβουλευτή από το κόμμα του χωρίς δημόσια ανακοίνωση. Και αυτό ακριβώς έγινε στην περίπτωση Ζαγοράκη, που αφαιρέθηκε από τους ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στα βουβά, χωρίς ούτε η ΝΔ ούτε η ευρωομάδα της να ανακοινώσει οτιδήποτε σχετικό, συντηρώντας έτσι παραπάνω απ’ όσο ίσχυε τον χαρακτηρισμό «εν ενεργεία».

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως αυτές θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας». Ομως τότε γιατί δεν είναι ώρα να δοθούν «μηνύματα» προς την κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός και στα στελέχη της ΝΔ σε περιοδείες και δημόσιες εμφανίσεις; Γιατί η ψήφος δεν θα μπορούσε να είναι και χαλαρή, αν οι εκλογές παραμένουν τοποθετημένες το σωτήριο έτος 2027, ό,τι κι αν γίνει τον Ιούνιο; Επί της ουσίας, η κυβέρνηση δεν επηρεάζεται σε τίποτα – ειδικά αφού, αν τελικά οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» εκπέσουν από το αξίωμά τους και οι έδρες μοιραστούν στα υπόλοιπα κόμματα, η κυβερνητική της κυριαρχία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

«TINA»

Την περίοδο της κρίσης χρέους, η στάση υπέρ της λιτότητας ονομάστηκε «TINA» –ολογράφως, στα αγγλικά, «There is no alternative», δηλαδή «Δεν υπάρχει εναλλακτική». Χθες, η δημοσκόπηση της Alco έδειξε πως το 44% του δείγματος των πολιτών που απάντησαν θεωρούν πως δεν υπάρχει εναλλακτική σε κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης. Αν κάποιος θεωρεί πως αυτό το νούμερο ή αυτή η νοοτροπία βοηθάει την κυβέρνηση, κάνει λάθος, γιατί δεν ευνοεί ούτε εκείνη ούτε κανέναν άλλο: όπως συνέβη και στην κρίση, ακόμα κι αν το δόγμα «TINA» αποδείχτηκε σωστό, η ζημιά που έκανε τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στον τρόπο που οι πολίτες αντιλαμβάνονταν την πολιτική κατάσταση στη χώρα (ψάχνοντας εναλλακτικές ακόμα κι αν δεν υπήρχαν) δεν αποκαταστάθηκε στην πραγματικότητα ποτέ.

ΜΑΖΙ ΟΙ ΤΑΥΡΟΙ

Συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάολο Τζεντιλόνι, με αφορμή την παρουσία του δεύτερου στην Ελλάδα λόγω του φόρουμ των Δελφών, και μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες ρίξαμε και μια πρώτη ματιά στο νέο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, στην οδό Αμαλίας. Και η εικαστική λεπτομέρεια ενώνει το «πριν» και το «μετά»: ο πίνακας με τους δίδυμους ταύρους του Κωστή Γεωργίου, με την ονομασία «FIGHT OMEGA», που κοσμούσε το γραφείο του Τσίπρα στην Κουμουνδούρου για πάνω από μια δεκαετία, έχει κι αυτός μετακομίσει σε νέους τοίχους, για να γίνει φόντο στην προσπάθεια σύστασης του Ινστιτούτου του πρώην πρωθυπουργού.

Related posts

Μήνυμα Μητσοτάκη: Δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin

Φωτιές: Αυτά είναι τα 13 μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

admin

Το κράτος δικαίου στη ζυγαριά της Μέτσολα

admin

Ο γάμος ομοφύλων ξυπνάει «βεντέτα» στη Ν.Δ. – Μετωπική Σαμαρά – Μητσοτάκη

admin

Στην εκλογή προεδρείου της Βουλής ο Ιωάννης Σαρμάς

admin

Κασσελάκης: Πρόταση για εκλογές στις 10 Μαρτίου – «Δεσμεύομαι ότι θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Ντόρα Μπακογιάννη: Σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Σαμαράς

admin

Ακροδεξιός εφιάλτης στις ευρωεκλογές

admin