Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ

Για να αποδειχθεί πως κάτι είναι ψέμα, πρέπει κάποιος να το διαψεύσει. Στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν διέψευσε τη φημολογία για γεύμα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη το μεσημέρι του Σαββάτου, δηλώνοντας άγνοια για το θέμα. Υπάρχουν πάντως τρία δεδομένα, που είναι αληθινά: οι διαπροσωπικές σχέσεις Ανδρουλάκη – Ζαγοράκη είναι πολύ καλές, η ανάγκη του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα είναι σημαντική, γιατί διαμορφώνει και το πανελλαδικό ποσοστό, και η φημολογία πως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος (και των ανακοινώσεων) θα γίνει την Κυριακή. Κοντός ψαλμός, άρα.

«ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ»

Πρωταπριλιά σήμερα – και μαζί με κάθε ψέμα έρχεται και μια αλήθεια. Ψέμα πρώτο και εύκολα αποδείξιμο, καθώς υπάρχει ολόκληρο το βίντεο: η φράση του Χάρη Δούκα για το «κλομπ μπάτσου» στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήταν δική του, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε την έκφραση ενός δημότη – με στόχο να τη διαψεύσει, λέει αυτός. Αλήθεια πρώτη, εύλογη, αλλά και ενδιαφέρουσα: τρία κεντροαριστερά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά) επέδειξαν ίδια αντανακλαστικά και έβγαλαν και σχετικές ανακοινώσεις για να τον στηρίξουν, καθώς η λέξη «μονταζιέρα» φοριέται πολύ αυτές τις μέρες.

BRO-ΜΑΝΤΖΟ

Οχι μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης υπερασπίστηκε δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα για το φημολογούμενο rebranding με θερμά λόγια και παράλληλη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δικούς του επικοινωνιακούς συμβούλους, αλλά στη χθεσινή του συνέντευξη έσπευσε να περιγράψει τις αποκατεστημένες σχέσεις τους με δύο περιστατικά – ένα μήνυμα στα γενέθλιά του από τον προκάτοχό του και ένα τηλεφώνημα του Κασσελάκη από τον θάλαμο, με τα υπόλοιπα φανταράκια, προς τον Τσίπρα, το οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χάρηκε πολύ. Πιστή στο μοτίβο της ημέρας, θα πω πως οι αβρότητες είναι πιο πειστικές όταν φαίνονται και όχι όταν περιγράφονται. Ερχονται, βέβαια, και κρίσιμες κάλπες.

ΔΕΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Τους δέκα πρώτους ευρωβουλευτές της ανακοίνωσε η Νέα Αριστερά χθες: εκτός του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του οποίου η υποψηφιότητα θεωρούνταν λίγο πολύ δεδομένη, υποψήφιοι θα είναι επίσης ο Στέλιος Κούλογλου, ο Θέμης Αμπλάς από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, η συνταγματολόγος Ιφιγένεια Καμτσίδου, ο καθηγητής Μπάμπης Κασίμης, ο ερευνητής Αντώνης Μπόγρης, ο καθηγητής παλαιστινιακής καταγωγής Λατίφ Νταρουίς, η καθηγήτρια και ερευνήτρια της ΝΑΣΑ Νατάσα Ρωμανού, η πρωταθλήτρια παρατριάθλου Κατερίνα Σαράντη και η ψυχολόγος-ακριβίστρια ΛΟΑΤΚΙ , Ελενα-Ολγα Χρηστίδη.Aνάμεσα στις προσωπικότητες που συζητούν ενδεχόμενη υποψηφιότητά τους ακούγεται πως είναι και η συγγραφέας Μάρω Δούκα.

Related posts

ΥΠΕΞ για μουσουλμανική μειονότητα: Η Τουρκία παραποιεί την αλήθεια για να εξυπηρετήσει το αφήγημα της

admin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες

admin

Μητσοτάκης: Στον Έβρο την Παρασκευή – Συνάντηση με την Σακελλαροπούλου αύριο

admin

Η Αθήνα δηλώνει παρούσα για τη Γάζα

admin

Ελλάδα – Αίγυπτος: Συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρυ

admin

Υπόθεση Γεωργούλη: Την Πέμπτη η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του

admin

Τζιτζικώστας: «Αστειότητες» οι ισχυρισμοί των Αρχών της Τουρκίας

admin

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

admin

Μέχρι την Τρίτη η επιστολική ψήφος

admin