Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: συσπείρωση στο προοδευτικό Κέντρο με… συνδρομή Κασσελάκη

Η υπεράσπιση της κληρονομιάς του εκσυγχρονισμού και η σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα σχόλια του Στέφανου Κασσελάκη για την οκταετία του Κώστα Σημίτη προσφέρουν στη Χαριλάου Τρικούπη ένα πεδίο προσέγγισης του προοδευτικού Κέντρου – μεγαλύτερο από αυτό που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Οχι μόνο γιατί ο ίδιος ο Σημίτης και, από το βήμα του Κύκλου Ιδεών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβαν τη στήριξή τους στην προσπάθεια του κόμματος, αλλά και γιατί αυτή η επιλογή καθορίζει τις διαφορές του κόμματος με την ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου.

Στη χθεσινή ανάρτηση του Κασσελάκη, με αριθμούς για το χρέος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα». Από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε για «τοξική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη δική του ανάρτηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «O κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει άθελά του την ιστορική αλήθεια», σημειώνοντας ότι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κασσελάκης αποδεικνύουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ με αυτή την τακτική δεν αφήνει τον χώρο του Κέντρου στη ΝΔ, συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση για ζητήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο χώρο, όπως ζητήματα κράτους δικαίου, με χαρακτηριστικότερο αυτό των υποκλοπών, αλλά και θέματα της οικονομίας.

Ο Ανδρουλάκης

με τους Ευρωσοσιαλιστές

Την ίδια ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει κι αυτός τις δικές του επαφές με την ευρωπαϊκή του οικογένεια – όχι ως αντίστιξη της επίσκεψης Κασσελάκη στις Βρυξέλλες, αλλά με την παρουσία του στο (μόνο για μέλη) Συνέδριο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) την Παρασκευή και το Σάββατο στη Μάλαγα. Η διαφορά, άλλωστε, στις σχέσεις του Κασσελάκη με τους Ευρωσοσιαλιστές φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν συνάντησε την επικεφαλής της ευρωομάδας του S&D, παρά μόνο τον ισπανό ευρωβουλευτή των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που είναι πρόεδρος της Επιτροπής LIBE, η οποία ασχολήθηκε με τις υποκλοπές. Παράλληλα, η πρόσκληση του παρατηρητή που το PES επεφύλασσε για τον Αλέξη Τσίπρα στις Προσυνόδους δεν έχει επεκταθεί για τον διάδοχό του.

Related posts

Το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε νέες δεξαμενές

admin

Χυδαία ανάρτηση για Κασσελάκη από υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Σγουρού

admin

Τσακαλώτος: Να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

admin

Μα, ποια εκεχειρία;

admin

Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή αν φύγουν οι Σπαρτιάτες – Γιατί οι εκλογές θεωρούνται λιγότερο πιθανές;

admin

Αγία Σοφία: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να προστατέψουν το μνημείο της UNSESCO

admin

Τάραξε τα νερά η υποψηφιότητα του Μπελέρη με τη ΝΔ

admin

Σάλος με το σχόλιο Μαρκόπουλου για «γουρλίδικη» Εξεταστική για Τέμπη

admin