Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παρών» για τη μάχη της Ευρωβουλής

Με στόχο το 3% στις ευρωεκλογές και με δεδομένη την παρουσία του ίδιου στο ευρωψηφοδέλτιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε μια πρώτη δημόσια παρουσίαση των θέσεων των «Δημοκρατών» ενόψει της κάλπης του καλοκαιριού.

Δηλώνοντας θιασώτης της μετριοπάθειας και της κοινής λογικής, ο πρώην υπουργός που αποχώρησε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως βάση της πολιτικής των «Δημοκρατών» την ώσμωση του πατριωτισμού και των μεταρρυθμιστικών πολιτικών: «Ο αγώνας μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι για μια Ενωση προσιτή, δίκαιη, αποτελεσματική», σχολίασε, μιλώντας για αίσθημα «γενικευμένης ανασφάλειας», και την ανάγκη «να μη χαρίσουμε τον πατριωτισμό στους φασίστες». «Θα παλέψουμε να αποσύρει η Τουρκία το casus belli», είπε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση και στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, που αποδεικνύει πως «η πορεία της Αλβανίας προς την ΕΕ πρέπει να ανασταλεί».

Ως βασικούς θεματικούς, προγραμματικούς πυλώνες, ο Λοβέρδος έθεσε την απειλή του «ελληνικού τρόπου ζωής», τη σημασία της κυκλικής οικονομίας, την έλλειψη μεταρρυθμιστικής συνέχειας και την απουσία αντιπολίτευσης – ως προς το τέταρτο, δήλωσε πως θα στηρίξει «ό,τι θετικό κάνει η κυβέρνηση», αλλά «θα ασκούμε κριτική ή και θα καταγγέλλουμε όλα τα αρνητικά, όπως κάναμε και στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Οσον αφορά τη φυσιογνωμία του κόμματος, ο Λοβέρδος σημείωσε πως πρόκειται για ένα «καθαρά κεντρώο κόμμα», που απευθύνεται σε ψηφοφόρους του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όσους ψηφοφόρους των δύο κομμάτων έχουν απογοητευτεί από τη διαχείρισή τους  – το ΠΑΣΟΚ, κατά την εκτίμηση του Λοβέρδου, «αποχωρεί από το Κέντρο» και στρέφεται προς την Αριστερά. Οι «Δημοκράτες», σε περίπτωση που εκλέξουν ευρωβουλευτή, αναμένεται να ενταχθούν στην ευρωομάδα των Φιλελευθέρων – δημιουργώντας έτσι και μια ξεκάθαρη απόσταση από το πασοκικό παρελθόν του ιδρυτή τους.

Στο ψηφοδέλτιο, πέραν του ίδιου, αναμένονται συγκεκριμένες προσωπικότητες από το ΠΑΣΟΚ (συγκεκριμένος πρώην υφυπουργός θεωρείται δεδομένο πως θα ενταχθεί στην προσπάθεια), ενώ στην πλειονότητά του θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό παρελθόν. Για αρχή αναμένεται να λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη – στις πρώτες ανακοινώσεις, στις 20 του μήνα αναμένεται η αποκάλυψη του γραμματέα του κόμματος, ενώ στις 26 θα παρουσιαστεί η νέα εκπρόσωπος Τύπου.

ΜΥΡΤΩ ΛΙΑΛΙΟΥΤΗ

Related posts

Τουρκία: Οι «ρουκέτες» Ερντογάν για τα νησιά στο Αιγαίο και το σενάριο για έρευνες στα νότια της Κρήτης

admin

Το Σάββατο ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού

admin

Τέμπη: Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Μητσοτάκη – Ειδικοί της ΕΕ για τους σιδηροδρόμους μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα

admin

ΠΑΣΟΚ: Με υπόμνημα στον Αρειο Πάγο ζητά να μην συμμετάσχουν οι Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές

admin

Με την πλάτη στον τοίχο ο Ερντογάν – F-16 γιοκ στην Τουρκία λένε αμερικανοί βουλευτές

admin

«Ναι» στον γάμο με τεκνοθεσία

admin

Τσαβούσογλου: Μήνυμα στην Αθήνα λίγο πριν τις κάλπες – «Αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα…»

admin

Εύα Καϊλή: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύλληψή της – Πώς «άδειασε» τον σύντροφό της

admin

Εξαφανίστηκε στενός συνεργάτης υφυπουργού

admin