Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις καμερες

Επιγραφές σε μετάφραση

Στη ΛΑΕΔ, στο κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, έκαναν τις επαφές τους χθες οι δυο υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Γιασάρ Γκιουλέρ. Συνοδευτικά, τους προσφέρθηκε γαλλικός καφές και σοκολατάκια, για να κυλήσουν γλυκά οι συζητήσεις – και όπως φάινεται από το τελικό αποτέλεσμα, κάτι κατάφεραν τα κεράσματα. Στη ΛΑΕΔ, πάντως, έχει και μια επιγραφή με τη φράση του Θουκυδίδη «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος». Ο Γκιουλέρ την πρόσεξε και ρώτησε τον έλληνα ομόλογό του για τη σχετική μετάφραση.

Μεικτό κοινό, μεικτό πάνελ

Στην εκδήλωση του ΕΝΑ για τον προϋπολογισμό του 2024 ομιλητές ήταν ο Θεόδωρος Μητράκος της Τράπεζας της Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης και ο οικονομολόγος (επικεφαλής του γραφείου του προϋπολογισμού της Βουλής επί ΣΥΡΙΖΑ) Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Παρότι κεντροαριστερά μεικτό, πάντως, το πάνελ στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά δεν αναφέρθηκε, παρά μόνο στην ελληνική οικονομία – και με (όχι και τόσο έμμεσες) αιχμές για τις επιλογές της κυβέρνησης. Και οι παρουσίες στο κοινό, πάντως, μεικτές ήταν: εκτός του Γιάννη Δραγασάκη, εκεί βρέθηκαν ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και η Κατερίνα Μπατζελή από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και η Θεανώ Φωτίου από τη Νέα Αριστερά.

Μόνο στη Βουλή

Οσον αφορά τις συνεργασίες, πάντως, τη θέση της Νέας Αριστεράς ξεκαθάρισε η Εφη Αχτσιόγλου – μιλώντας για τα «δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα» με τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα επί της αρχής συνεργασίας. Το παράθυρο κοινοβουλευτικών συγκλίσεων σε επιμέρους θέματα που άνοιξε, ωστόσο, συνάδει με τα (μοναδικά) περιθώρια συνεννόησης που έχει αφήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Επαφές για τη Θεσσαλία

Ενόψει και της δικής του επίσκεψης στη Θεσσαλία την Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της χώρας και την αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

Related posts

Ενεργειακή κρίση: Η ελληνική πρόταση στην ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στηρίζουμε τον Γιώργο Κασαπίδη για Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας

admin

Σε ποιες περιφέρειες εξελίσσεται σε ντέρμπι – Μεγάλες ανατροπές, ποιοι ετοιμάζουν για δηλώσεις νίκης

admin

Σύμβουλος ανάλυσης δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

admin

Μαρία Σπυράκη: Πλήρωσε 21.000 ευρώ και έστειλε εξώδικο στον συνεργάτη της

admin

Έχετε δίκιο, αλλά όχι… – Η κυβέρνηση συνεχίζει να γυρνά την πλάτη στους αγρότες

admin

Δημοσκόπηση: Απώλειες για τη ΝΔ – Για ψήφο διαμαρτυρίας πάει 1 στους δύο – Ο «Κανένας» πλησιάζει τον Μητσοτάκη

admin

Η μεγάλη πρόκληση των μεταρρυθμίσεων, τα κόμματα και η κοινωνία

admin

Πρώτο βήμα για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

admin