Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω από τις κάμερες

Η πρώτη αιχμή

Με τον χρόνο των ομιλιών και τη θεσμική επιλογή του να μένουν οι βουλευτές (και οι πολιτικοί αρχηγοί) εντός θέματος όταν μιλούν στην Ολομέλεια τα έβαλε χθες ο Κωνσταντίνος Τασούλας. Η πρώτη αιχμή, πάντως, ειπώθηκε προς τους βουλευτές της ΝΔ, όταν ο Σωκράτης Φάμελλος μιλούσε για τους συμβασιούχους πυροσβέστες και υπήρξαν διαμαρτυρίες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. «Η ακριβολογία και το να είμαστε εντός θέματος δεν είναι στα ατού της αιθούσης» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής για να τους κατευνάσει – προαναγγέλοντας παράλληλα και τις παρατηρήσεις που θα έκανε αργότερα προς τον Φάμελλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μηδέν και μία

Με βάση τον Πρόεδρο της Βουλής, οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων αντιπολιτευόμενων Κοινοβουλευτικών Ομάδων μίλησαν τον διπλάσιο χρόνο από τον Πρωθυπουργό για άσχετα θέματα – δεδομένο που επισήμανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρονομετρώντας αντίστοιχα (χωρίς, βέβαια, να είναι η δουλειά του). Οταν οι Φάμελλος και Ανδρουλάκης αντέτειναν πως εμφανίζεται στη Βουλή μια φορά το δίμηνο, σήκωσε το γάντι, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταθέσει ούτε μια επίκαιρη ερώτηση από τις εκλογές, ενώ το ΠΑΣΟΚ μόλις μία.

Αντιπαράθεση στα 80s

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, είχε ο διάλογος ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη για την πασοκική πολιτική στη Μέση Ανατολή επί Ανδρέα Παπανδρέου – και αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που ο Μητσοτάκης επιλέγει να συζητήσει για τη δεκαετία του ’80 και μάλιστα επικριτικά για τη στάση της τότε κυβέρνησης. Υπενθύμισε τους εναγκαλισμούς του Παπανδρέου με τον Αραφάτ («το λέτε αυτό ισορροπημένη πολιτική;» είπε στον Ανδρουλάκη) και έδωσε και ένα δείγμα της δικής του πολιτικής κληρονομιάς, υπενθυμίζοντας πως ήταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εκείνη που αναγνώρισε (τελευταία από τις ευρωπαϊκές) το κράτος του Ισραήλ το 1990.

Δεν λιώνουν οι πάγοι

Και αν κάποιος πίστεψε πως η υπόθεση των υποκλοπών φέρνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πιο κοντά, μπορεί απλώς να ακούσει τον Ανδρουλάκη να σχολιάζει τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη για την ύπαρξη στρατού από τρολ: «Τα τρολς τα καταδικάζετε μόνο όταν χτυπούν συντρόφους σας. Οταν χτυπούν αντιπάλους, κάνουν τη δουλειά τους» είπε, μιλώντας για «επικοινωνιακούς βραχίονες» της Κουμουνδούρου που υπενθύμισαν το αφήγημα του εκβιαζόμενου λόγω Κίνας πριν από μερικές εβδομάδες.

Related posts

Νέα μηνύματα στην Αθήνα από την ευρωπαία εισαγγελέα

admin

Αν τα «ορφανά» του ΣΥΡΙΖΑ χτυπήσουν την πόρτα του ΠΑΣΟΚ…

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Παίζει σε διπλό ταμπλό παίζει

admin

Σακελλαροπούλου: Αναβάλλεται η επίσκεψή της στη Βιέννη

admin

Τεχνολογία αιχμής στις Ενοπλες Δυνάμεις

admin

Βαθιές ρωγμές στο κράτος δικαίου αλλά η κυβέρνηση βλέπει «ανθέλληνες και συνωμότες

admin

«Μεγάλη Εικόνα»: Προσκεκλημένος ο Ευάγγελος Βενιζέλος

admin

Ελλάδα – Τουρκία σε μία νέα φάση αναμονής

admin

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι αντίθετες «φωνές» για την ταφή του και το ξεκάθαρο άρθρο του Συντάγματος

admin