Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ για πρώτη φορά… φιλοουκρανός: “Η επιβίωση της Ουκρανίας είναι σημαντική για τις ΗΠΑ”

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η επιβίωση της Ουκρανίας είναι σημαντική για τις  ΗΠΑ, σε μια αλλαγή του τόνου, λίγες ημέρες πριν η υπό ρεπουμπλικανική ηγεσία Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψηφίσει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισ. δολαρίων.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν υποστήριξε το πακέτο και αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησής του στην πλατφόρμα του Truth Social στο να διαμαρτυρηθεί ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Αμερικής δεν δαπανούν αρκετά για να στηρίξουν την Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ορισμένοι σκληροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι ερμήνευσαν την ανάρτηση ως μήνυμα ότι αντιτίθεται στο τρέχον πακέτο βοήθειας, αν και ο Τραμπ δεν το είπε αυτό ρητά.

Παρόλα αυτά, η ανάρτηση φάνηκε να είναι μία από τις πρώτες αναγνωρίσεις εκ μέρους του Τραμπ ότι η επιβίωση της Ουκρανίας αποτελεί σημαντικό συμφέρον για την ασφάλεια των ΗΠΑ. Υπενθυμίζετια ότι σε μία εκδήλωση πέρυσι, ο Τραμπ αρνήθηκε να πει αν ήθελε η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμό της με τη Ρωσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη σύγκρουση.

“Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να ισοφαρίσει τα χρήματα που βάζουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν μια χώρα που έχει απόλυτη ανάγκη;” έγραψε ο Τραμπ την Πέμπτη στην ανάρτησή του.

“Όπως όλοι συμφωνούν, η επιβίωση και η δύναμη της Ουκρανίας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο σημαντική για την Ευρώπη από ό,τι για εμάς, αλλά είναι σημαντική και για εμάς!

ΚΟΥΝΉΣΟΥ ΕΥΡΏΠΗ!”

Η ανάρτηση του Τραμπ ήρθε μια ημέρα αφότου εξήρε την Πολωνία, μετά τη συνάντησή του στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη με τον Πολωνό πρόεδρο Αντρέι Ντούντα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πολωνός ηγέτης συζήτησαν την πρόταση του Ντούντα να δαπανούν τα μέλη του ΝΑΤΟ τουλάχιστον το 3% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, δήλωσε αξιωματούχος της προεκλογικής εκστρατείας. Επί του παρόντος, απαιτείται να δαπανούν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε ότι η αίθουσα θα ψηφίσει το συντομότερο δυνατόν το Σάββατο το πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της δεξιάς πτέρυγας.

Διαβάστε ακόμα:

Related posts

Βουλγαρία: Αυξήθηκαν κατά 73% τα κερδών του τραπεζικού συστήματος στο α’ 5μηνο

admin

Ρωσία και Τουρκία συμφωνούν για επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία “σύντομα”

admin

Η Ιορδανία ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στα σύνορα με το Ισραήλ

admin

Η Νότια Αφρική έστειλε όπλα και πυρομαχικά στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα

admin

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

admin

Ευρωζώνη: Απροσδόκητη μείωση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

admin

Κίνα: Αυξήθηκαν τα συναλλαγματικά αποθέματα στα τέλη Φεβρουαρίου

admin

Αντιπροσωπεία των Χούθι επισκέφθηκε τη Μόσχα

admin

Ρύζι: Σε υψηλό διετίας οι τιμές στην Ασία, υπό τον φόβο του… El Niño

admin