Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ουκρανικός στρατός ασκεί πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο

Η Ουκρανία εξαπέλυσε χθες πολλές επιθέσεις στην περιοχή του Ντονέτσκ, ασκώντας πιέσεις στο ανατολικό μέτωπο, όπως δήλωσαν σήμερα οι ρωσικές αρχές κατοχής, που έκαναν επίσης λόγο για “χαώδεις” βομβαρδισμούς στο Μπαχμούτ.

“Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, ο εχθρός προχώρησε σε σειρά ενεργειών προς την κατεύθυνση του Λιμάν, πραγματοποίησε αναγνωρίσεις μέσω μάχης σε πολλές κατευθύνσεις την ίδια στιγμή”, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής κατοχής της περιοχής του Ντονέτσκ, ο Ντένις Πουσίλιν.

Το Λιμάν είναι πολύ κοντά στη γραμμή του μετώπου, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ, πόλεις υπό ρωσικό έλεγχο. Σύμφωνα με τον Πουσίλιν, οι ουκρανικές δυνάμεις “περιορίστηκαν μερικώς από πυρά πυροβολικού, απωθήθηκαν μερικώς…η πολεμική αεροπορία στρατού είχε επίσης εμπλοκή”.

Αναφορικά με το Μπαχμούτ, ο Πουσίλιν δήλωσε ότι η πόλη “υφίσταται χαώδεις βομβαρδισμούς”.

Το Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022, κατελήφθη τον περασμένο Μάιο από τις ρωσικές δυνάμεις ύστερα από τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και πιο αιματηρές μάχες αυτού του πολέμου.

Έκτοτε, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε αντεπίθεση σε αυτή την περιοχή, ανακαταλαμβάνοντας τις τελευταίες ημέρες δύο κοινότητες και λέγοντας ακόμα ότι “διέρρηξε” τη ρωσική γραμμή άμυνας σε αυτόν τον τομέα.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σταδιακά ανακαταλάβει έδαφος στη βόρεια και νότια πτέρυγα της πόλης. Ο Πουσίλιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου “επικεντρώνονται” και σε περιοχές λίγο πιο βόρεια του Μπαχμούτ.

-

Related posts

Γιατί από περιστέρι έγινε γεράκι ο Μακρόν στο ουκρανικό

admin

Μια Γαλλίδα υπήκοος σκοτώθηκε από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

admin

Γερμανία: Στο ναδίρ η αποδοχή για την κυβέρνηση συνασπισμού του Σολτς – Ανεβαίνει το AfD

admin

Γαλλία: Εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά του Μακρόν στους νέους, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις

admin

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε τέμενος

admin

Τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ “μειώθηκαν έως 50%” λόγω Χούθι

admin

Σολτς: “Σημαντικό βήμα” η άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

admin

Βρετανία: Η ΥΠΕΣ προκάλεσε σοκ και αντιδράσεις με τη δήλωσή της ότι οι άστεγοι “επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής”

admin

Μπορέλ: Οι ρωσικές εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό

admin