Image default
PIRAEUS BANK

Ο μαραθώνιος της Τράπεζας Πειραιώς, η έκδοση της ΕΛΒΕΝ και το Νταβός

© Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Εξαιρετικά κρίσιµο θα πρέπει να θεωρείται για την παγκόσµια οικονοµία το τρέχον Παγκόσµιο Φόρουµ του Νταβός. Στη συνάντηση των επικεφαλής του χρηµατοοικονοµικού κλάδου θα µετάσχει όλη η τραπεζική ελίτ και όχι µόνον.

Η πρόεδρος της Κοµισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συµµετάσχει στο Παγκόσµιο Οικονοµικό Φόρουµ που ξεκινάει αυτή την εβδοµάδα. Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα εκφωνήσει οµιλία στην εναρκτήρια συνεδρίαση. Και άλλα µέλη του Σώµατος των Επιτρόπων θα επισκεφθούν την Ελβετία για να συµµετάσχουν στο Φόρουµ: οι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι Βάλντις Ντοµπρόβσκις και Μάρος Σέφτσοβιτς, οι αντιπρόεδροι Βιέρα Γιούροβα και Ντούµπραβκα Σουίτσα, και οι επίτροποι Πάολο Τζεντιλόνι, Στέλλα Κυριακίδου, Κάντρι Σίµπσον, Ιλιάνα Ιβάνοβα και Βόπκε Χούκστρα. Βέβαια, το ενδιαφέρον δεν εξαντλείται στις παρουσίες αλλά στα θέµατα συζήτησης.

Θα συµµετάσχουν, µεταξύ άλλων, σε πάνελ και συνεδρίες σχετικές µε το αντικείµενό τους, π.χ. τη συνεργασία για την επίσπευση της κλιµατικής δράσης, τα οικοσυστήµατα ενεργειακής καινοτοµίας, την καινοτοµία, το εµπόριο κρίσιµων πρώτων υλών, την παγκόσµια υγεία, τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών και τη νοµοθετική ρύθµιση της Α.Ι.

Ηλεκτρικά vs συµβατικών

Φόβος και τρόµος για την αυτοκινητοβιοµηχανία στη Γερµανία φαίνεται να είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς οι εκτιµήσεις είναι πως µε δυσκολία θα ανταγωνιστούν οι Γερµανοί την Κίνα. Αυξήθηκαν λοιπόν το 2023 οι πωλήσεις νέων οχηµάτων στη Γερµανία, σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ωστόσο η λήξη των κρατικών προγραµµάτων επιδότησης για αγορά οχήµατος είχε ως αποτέλεσµα οι πωλήσεις τους να είναι µειωµένες σε σχέση µε αυτές των συµβατικών οχηµάτων. Συνολικά, πάντως, 2,8 εκατ. νέα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στους δρόµους της µεγαλύτερης οικονοµίας της Ευρώπης το 2023. Μεταξύ των διαφόρων τύπων, οι πωλήσεις βενζινοκίνητων οχηµάτων σηµείωσαν τη µεγαλύτερη αύξηση, κατά 13,3%, σε σχέση µε το 2022, αγγίζοντας τις 979.000.

Η έκδοση της ΕΛΒΕΝ

Oι εκδόσεις είναι πολλές και µεγάλες. Προχωρούν οι διαδικασίες και για τη µεγάλη έκδοση της «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η έκδοση του ενηµερωτικού δεν θα αργήσει. Προσδιορίζεται εντός µήνα, στην επόµενη συνεδρίαση της Κεφαλαιαγοράς. Ήδη δε οι διεθνείς οίκοι προετοιµάζονται για να καλύψουν την εταιρεία, που εκτιµάται πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον µιας και η τουριστική βιοµηχανία της χώρας βρίσκεται σε pick.

Ξεκινάει ο µαραθώνιος της Τρ. Πειραιώς

Στις 23 Φεβρουαρίου η Τράπεζα Πειραιώς -CEO ο Χρήστος Μεγάλου (φωτ.)- θα ανακοινώσει τα αποτελέσµατά της για το 2023 και αυτό περίπου θα αποτελέσει το σηµείο έναρξης για το placement της τράπεζας. Οι σχετικές διαδικασίες ξεκινούν άµεσα. Το ΤΧΣ αυτήν την εβδοµάδα θα έχει συναντήσεις µε τους συµβούλους του και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις για τον αριθµό των µετοχών, για τις ηµεροµηνίες και το εύρος της τιµής. [SID: 21314540]

Related posts

Πειραιώς: Πώληση 668.265 μετοχών από ΕΧΑΕ

admin

Νέα δημοπρασία 26 ακινήτων από Τράπεζα Πειραιώς

admin

Μεγάλου: Είμαστε δεσμευμένοι στο στρατηγικό σχέδιο «Ατζέντα 2020»

admin

Συμφωνία της Πειραιώς για συμβολαιακή Γεωργία με την Limnos Organic Wines

admin

Χρηματιστήριο: Νέο ράλι στην Πειραιώς, «βλέπει» τα υψηλά 3ετίας

ad

Στη Βουλή το ν/σ για τους servicers – Αλλαγές στις προμήθειες του «Ηρακλή»

ad

HSBC: Αναβαθμίζει σε «Buy» Εθνική, Eurobank και Πειραιώς

admin

Πειραιώς: Πουλά στην J.C. Flowers CO τη θυγατρική στη Ρουμανία

admin

Χρ. Μεγάλου: Μέρισμα και πρόνοιες για την Τράπεζα Πειραιώς

ad