Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για την επιστολική ψήφο – Ανοίγει ο δρόμος και για τις εθνικές εκλογές

«Φωτιά» στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο έβαλε η Νίκη Κεραμέως από το βήμα της Βουλής καταθέτοντας τροπολογία για τη θέσπιση της για τους εκλογείς του εξωτερικού και στις εθνικές εκλογές. Η υπουργός Εσωτερικών αιφνιδίασε την αντιπολίτευση καθώς το σχέδιο νόμου προέβλεπε τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων μόνο για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Η διάταξη που ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια από την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, απαιτεί πλειοψηφία τουλάχιστον 200 ψήφων.

«Ανοίγει το δρόμο για μια ακόμη μεγάλη αλλαγή»

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θεωρούμε ότι η συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και η συναίνεση που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα, ανοίγει το δρόμο για μια ακόμη μεγάλη αλλαγή. Για ένα ακόμη βήμα ενίσχυσης της συμμετοχής και της δημοκρατίας: την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, για τους Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό, όχι μόνο στις ευρωεκλογές, όχι μόνο στα δημοψήφισματα αλλά και στις εθνικές εκλογές», είπε η υπουργός Εσωτερικών εισπράττοντας τα θερμά χειροκροτήματα από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πρόσθεσε πως «η υπερψήφιση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση θα αποτελέσει σημαντικό μήνυμα πολιτικού εκσυγχρονισμού, ένα δείγμα πολιτικής ωριμότητας και διάθεσης να πράξουμε το δημοκρατικά αυτονόητο, πέρα και πάνω από κομματικές αντιθέσεις, πέρα και πάνω από κόμματα και χρώματα, να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι στα θέματα δημοκρατίας είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

Related posts

Κουτσούμπας: Πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ το ΚΚΕ – Προδιαγεγραμμένη η κατάληξη του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Δένδιας: Με την Αίγυπτο έχουμε κοινό όραμα για την Ανατολική Μεσόγειο

admin

Τα δύο «αν» που απειλούν τον Κασσελάκη

admin

Εξήγηση

admin

Ελλάδα-Τουρκία σημειώσατε 0-2

admin

Έφη Αχτσιόγλου: «Από τη μεριά του συνυποψηφίου μου δεν έχω δει σαφές σχέδιο»

admin

Χτισμένες πόρτες

admin

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις φωτιές: Δείτε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης

admin

Παναγιωτόπουλος για ελληνοτουρκικά: Φτάσαμε στα κόκκινα της έντασης το καλοκαίρι του 2020

admin