Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο ΥΠΑΜ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων επισκέφθηκαν διοικητικά κέντρα κοντά στη γραμμή του μετώπου

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρσκι επισκέφθηκαν στρατιωτικά διοικητικά κέντρα κοντά στη γραμμή του μετώπου για να αναλύσουν την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και να ενισχύσουν την άμυνα, δήλωσε σήμερα ο Σίρσκι.

Ο στρατός του Κιέβου μάχεται ενάντια στις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος της εκτεταμένης γραμμής του μετώπου στην Ουκρανία ενώ χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

“Αναλύσαμε σε βάθος την τρέχουσα κατάσταση και συζητήσαμε τα περαιτέρω βήματα που απαιτούνται, πρωτίστως την προστασία των στρατευμάτων από τα drones και τους βομβαρδισμούς από εναέρια μέσα, όπως και την ενίσχυση ορισμένων περιοχών του μετώπου”, σημείωσε ο Σίρσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες του ιδίου και του Ουμέροφ κατά την συνάντησή τους με στρατιωτικούς διοικητές.

Ο Σίρσκι, ο οποίος δεν διευκρίνισε πότε έγινε η επιθεώρηση αυτή, πρόσθεσε ότι “η κατάσταση είναι περίπλοκη και απαιτεί διαρκή επιτήρηση”.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την περασμένη εβδομάδα τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, μετά την επίθεσή τους που διήρκεσε μήνες, και τώρα πιέζουν σε άλλες περιοχές κατά μήκος της γραμμής του μετώπου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Εκπρόσωπος Ισραηλινού Στρατού: Κορυφαία προτεραιότητά μας η δολοφονία ανώτερων μελών της Χαμάς

admin

Oracle: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών με ώθηση από την AI

admin

Το εμπόριο με το Ισραήλ αναστατώνει την Τουρκία

admin

ΕΕ: Συμφωνία για τη χρήση των δεσμευμένων ρωσικών κεφαλαίων

admin

Όρμπαν: H όποια βοήθεια στην Ουκρανία δεν πρέπει να βλάψει τον προϋπολογισμό της ΕΕ

admin

Μπουρλά (Pfizer): Στη μάχη με τον καρκίνο όλα τα κέρδη-ρεκόρ μας από τον Covid

admin

Washington Post: Οι ΗΠΑ ενέκριναν περαιτέρω βόμβες και μαχητικά αεροσκάφη για το Ισραήλ

admin

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε νεαρό Παλαιστίνιο στη διάρκεια επιδρομής στη Δυτική Όχθη

admin

Οι Ισραηλινοί έβγαλαν φωτογραφία στο “κοινοβούλιο” της Γάζας – Η Χαμάς “δίνει” 70 ομήρους για πενθήμερη εκεχειρία

admin