Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΚΑΝΑ: Επανένταξη σε τρία βήματα

Το βράδυ Χριστουγέννων στην πλατεία Βάθης το 2018, όταν σε καφενείο της περιοχής είχε συναντήσει ανθρώπους που ακολουθούσαν τότε ή είχαν ολοκληρώσει πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικά θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στην τελετή αποφοίτησης 39 μελών της Μονάδας Κοινωνικής Επανένταξης του ΟΚΑΝΑ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. «Αυτή η εμπειρία ήταν ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου» είπε, δηλώνοντας συγκινημένος που έδωσε το παρών στην αποφοίτηση «την τυπική αλλά και πολύ ουσιαστική». Το μέτρο της κοινωνικής ευαισθησίας της Πολιτείας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, «είναι τελικά η φροντίδα γι΄ αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη».

Μιλώντας για την κυβερνητική «δουλειά» απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον υφυπουργό Δημήτρη Βαρτζόπουλο, παρουσία του προέδρου του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη και του υπεύθυνου Κοινωνικής Επανένταξης Αλέξανδρου Ψαριανού, έκανε λόγο για τρία βήματα:

Το πρώτο, που σημειωτέον έχει προκαλέσει τις πρώτες ενστάσεις, είναι να ενοποιηθούν τα προγράμματα καταπολέμησης, πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων σε έναν φορέα «διατηρώντας», κατά τον Μητσοτάκη, «την αυτονομία τους και τις διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά υπό ενιαίο συντονισμό». Το δεύτερο είναι η επαγγελματική αποκατάσταση και προγράμματα που μπορεί να δρομολογήσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Το τρίτο αφορά τις προκαταλήψεις, «να σπάσουμε το στίγμα, να εξηγήσουμε και στους πιο καχύποπτους ότι ο καθένας δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία αρκεί να το θέλει».

Related posts

Ποιος ήταν ο Μίμης Δαρειώτης, το όνομα του οποίου θα πάρουν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Προϋπόθεση οι ανοιχτοί δρόμοι για διάλογο με την κυβέρνηση

admin

Καταγγελία: Πραγματοποιήθηκαν 42 πλειστηριασμοί στην Θεσσαλία εν μέσω καταστροφής

admin

Δένδιας: Συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του – «Η εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών πρέπει να είναι σεβαστή»

admin

Κομισιόν: Τριπλή παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

admin

ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο προϋπολογισμού: Δεν δίνει λύσεις σε ακρίβεια, χρέη, πλειστηριασμούς

admin

Όλα όσα θα γίνουν στη Βουλή από Δευτέρα: Η ορκωμοσία των βουλευτών, οι προγραμματικές και η πρώτη σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης

admin

Συγκρούσεις στο Σουδάν: Ενημέρωση Δένδια για τους Έλληνες

admin

Σε εξέλιξη η τέταρτη μέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε live

admin