Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 6 στόχοι του προϋπολογισμού

Για τον προϋπολογισμό του 2024, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος αφού υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία αποδεικνύεται ανθεκτική αναφέρθηκε στις έξι προκλήσεις που αφορούν την ανθεκτικότητα στις διεθνείς κρίσεις, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την εξωστρέφεια, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Το 2024, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, η οικονομία θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά και οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 15% ενώ η  κοινωνική πολιτική βρίσκεται στο επίκεντρο με εισοδηματικές αυξήσεις και αυξημένες δαπάνες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Το 2024 ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 2,9%, η ανεργία στο 10,6%, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή στο 2,6% ενώ τα φορολογικά έσοδα εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 9,1% χωρίς αύξηση φόρων. Επίσης από τον Ιανουάριο ενεργοποιούνται μόνιμα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών με αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα, νέα αύξηση των συντάξεων, επιδομάτων και αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις οικογένειες με παιδιά.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την εκτός σχεδίου και την αυθαίρετη δόμηση, καθώς και τη δημιουργία Κέντρων Αναφοράς Τραύματος στο ΕΣΥ που προωθεί το υπουργείο Υγείας, ενώ επέλεξε την αρχαιότερη αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Σωτηρία Ντούνη, για την προεδρία του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Related posts

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

admin

Η επανεμφάνιση του Τσίπρα

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Τραγική η κατάσταση στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Παιδιά και προσωπικό σε κίνδυνο με τα «μπαλώματα» της ΝΔ

admin

ΚΚΕ: Επικίνδυνη εξέλιξη η τροπολογία ΗΠΑ για επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα

admin

Κινήματα ανησυχίας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Η άγνωστη επιστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

admin

Ερντογάν για Αγία Σοφία: Επαναφέραμε το σύμβολο της Αλωσης

admin

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

admin

Μάκης Βορίδης: Άμεση η ενεργοποίηση της διαδικασίας των αποζημιώσεων για τους πυροπαθείς

admin