Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ουκρανοί άρχισαν μαζικές εκκενώσεις στη βόρεια περιοχή Σούμι

Μαζικές εκκενώσεις χωριών που βρίσκονται στη βόρεια περιφέρειας Σούμι, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, έχουν αρχίσει οι ουκρανικές αρχές, υπό την πίεση των εντατικών βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Η στρατιωτική διοίκηση της περιοχής Σούμι ανέφερε μέσω Telegram ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα πάνω από 180 κάτοικοι της Βελικοπίσαρκα, χωριού που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα. 

Οι αρχές στη Σούμι δημοσιοποιούν εδώ και καιρό καθημερινές αναφορές για τους βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού, που όμως έχουν κλιμακωθεί περαιτέρω. Η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση ανέφερε χθες ότι καταμέτρησε 3 νεκρούς και 13 τραυματίες τις τελευταίες πέντε ημέρες. Συνολικά, η διοίκηση ανέφερε πως έχουν εκκενωθεί 22 χωριά και έχουν απομακρυνθεί 4.500 κάτοικοι.

Η κοινότητα Βελικοπίσαρκα απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από το χωριό Καζίνκα, στην άλλη πλευρά της μεθορίου, όπου οι αρχές έκαναν λόγο για εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας εισβολής ομάδων παραστρατιωτικών. Οι παραστρατιωτικοί αυτοί δηλώνουν Ρώσοι που εναντιώνονται στο Κρεμλίνο και πολεμούν στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Ουκρανικό πλήγμα στο Μπέλγκοροντ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ουκρανικό πυραυλικό πλήγμα στην ρωσική συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, είχε περιοδεύσει τις παραμεθόριες περιοχές αργά την Τετάρτη και είχε αναφέρει ότι δεν υπήρχαν εχθρικές δυνάμεις στην περιοχή.

Παράλληλα, ο κυβερνήτης της γειτονικής ρωσικής περιοχής του Κουρσκ, Ρομάν Σταρόβοιτ, δήλωσε ότι οι μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν τρία ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη το βράδυ της Πέμπτης.

- -, Reuters

Related posts

Συνάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν με τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα στην Τρίπολη

admin

Η Ουκρανία προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας

admin

ΗΠΑ: “Εφικτή” μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πριν από το Ραμαζάνι

admin

Τουρκία: Ένας φυλακισμένος δικηγόρος έφερε “πόλεμο” μεταξύ δικαστικών

admin

Σε κατάσταση σοκ η Σουηδία: Συμμορία σκότωσε πατέρα μπροστά στον γιο του

admin

“Παγώνει” το πρότζεκτ Τουρκίας – Ρωσίας στην αν. Θράκη: “Εντός μηνών οι υπογραφές” με Κίνα για πυρηνικό σταθμό

admin

Μπέιλι (BoE): Βλέπουμε σημάδια “χαλάρωσης” στη βρετανική αγορά εργασίας

admin

Ο “χρησμός” της Goldman Sachs: Ποια χώρα θα ξεπεράσει την οικονομία των ΗΠΑ έως το 2075

admin

ΗΠΑ: Η Β. Κορέα παρέδωσε “πάνω από 1.000 εμπορευματοκιβώτια” στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία

admin