Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ευρωεκλογές μέσα από τα μάτια ενός αναλυτή – Η δεύτερη θέση και οι «νικητές» της βραδιάς

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές των κομμάτων που προετοιμάζονται για τη μάχη των ευρωεκλογών. Με τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών να πυκνώνουν και τα ψηφοδέλτια των κομμάτων να κλείνουν λίαν συντόμως το πολιτικό σκηνικό έχει αρχίσει να παίρνει «φωτιά».

Με τις δημοσκοπήσεις να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάζει αξιοσημείωτη φθορά αλλά να μην απειλείται, η μάχη στρέφεται στη δεύτερη και την τρίτη θέση και όχι μόνο. Η έμπειρη ματιά του Ανδρέα Δρυμιώτη ανιχνεύει τις τάσεις σε μια προσπάθεια να «διαβάσει» τις εξελίξεις και καταλήγει σε συμπεράσματα.

Προέβλεψε (MEGA) πως πρώτο κόμμα στις εκλογές θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία. Για το ποσοστό της εκτίμησε πως «θα είναι καλύτερο από το 2019» (είχε πάρει 33,1%).  Για τη μάχη της δεύτερης θέσης ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος καθαρά» τονίζοντας «δεν ανεβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ».

Σε επίπεδο ποσοστού δεν απέκλεισε για τον ΣΥΡΙΖΑ 17 με 18% και για το ΠΑΣΟΚ 12 με 13%. ΚΚΕ και Ελληνική Λύση αθροιστικά θα πάρουν κοντά στο 20% είπε και δεν απέκλεισε το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να περάσει το κόμμα του Περισσού.

Γιατί το βράδυ των εκλογών «θα είναι όλοι ευχαριστημένοι»

Εξήγησε (ACTION24) πως ο Στέφανος Κασσελάκης «απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που το έχει ξυπνήσει» ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης του θυμίζει «τον άνθρωπο που στη ρουλέτα παίζει το νούμερο που βγήκε».

Ο εκλογικός αναλυτής, λιγότερο από δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές, εκτίμησε πως «ο Ανδρουλάκης έχει χάσει εντελώς τη μπάλα». Σε σχόλιο που έκανε για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «είχε την ευκαιρία και την έχασε (…) Πήγε κόντρα στα μη κρατικά πανεπιστήμια, στην επιστολική ψήφο. Αν θέλει να ψηφίσει κάτι τέτοιο ο κόσμος θα ψηφίσει το original και όχι το μαϊμού».

Συνέχισε συγκρίνοντας Κασσελάκη – Ανδρουλάκη λέγοντας πως «ο πρώτος χαμογελάει, ο δεύτερος είναι μουτρωμένος, από ποιον θα αγοράζατε αυτοκίνητο; Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική. Από ό,τι καταλαβαίνω ο Ανδρουλάκης έχει κάνει ένα στενό κύκλο που του λένε πόσο καλός είσαι».

Ρίσκαρε να προβλέψει πως «το βράδυ των εκλογών θα είναι όλοι ευχαριστημένοι» και εξήγησε: Στις εκλογές του 2019 είχαμε 40 κόμματα, τώρα ρισκάρω και λέω ότι θα έχουμε 20 κόμματα. Το 2019 είχε μείνει ένα 21% που πήραν τα κόμματα που συγκέντρωσαν κάτω από 3%. Το ποσοστό αυτό στις εκλογές του Ιουνίου θα γίνει 6%. Θα υπάρχει ουσιαστικά ένα 15% που θα μοιραστεί σε όλους τους άλλους. Δεδομένου πως τιμωρείται ο πρώτος ως μια ανέξοδη ευκαιρία αποδοκιμασίας της κυβέρνησης το 15% θα μοιραστεί σε όλους τους άλλους. Για αυτό λέω πως όλοι θα είναι ευχαριστημένοι».

Related posts

Οικονόμου για σοβαρό τραυματισμό 16χρονου: «Η ζωή δεν αποτιμάται σε χρήματα»

admin

Νέο χαστούκι στην Αγκυρα από το αμερικανικό «μπλόκο» στο τουρκολιβυκό μνημόνιο

admin

Έτοιμος για συνάντηση δηλώνει ο Ακάρ – «Δε θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός»

admin

Αποχωρήσεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ – Φεύγουν 51 συνδικαλιστές με «βολές» κατά Κασσελάκη

admin

«Δεν θυμάμαι τι έγραφα, ήμουν 24» λέει ο Κασσελάκης για τα παλιά άρθρα με απολύσεις και μειώσεις μισθών

admin

Νέα διαμάχη στην «αυλή» των Σπαρτιατών: Μήνυση Κατσιβαρδά κατά Στίγκα

admin

Τσαβούσογλου: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο θα καθορίσει τις ισορροπίες στην Αν. Μεσόγειο»

admin

ΣΥΡΙΖΑΪΚΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ

admin

Σκωτσέζικο ντους από τον Κασσελάκη στον Πολάκη

admin