Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγός Michelin 2024: Το Delta κρατάει τα δύο αστέρια – 11 εστιατόρια με 1 αστέρι και 19 ακόμα στα προτεινόμενα

Για τους μυημένους του χώρου της εστίασης, το να φτάσει ένα εστιατόριο να αποκτήσει δύο αστέρια Michelin είναι ένας άθλος. Το να καταφέρει, όμως, να διατηρεί τα αστέρια του είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που απαιτεί πειθαρχία, οργάνωση και σταθερή απόδοση σε όλη την ομάδα που απαρτίζει ένα εστιατόριο. Γιαυτό και η παραμονή του Delta στην διάστερη κατηγορία είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Συνολικά 31 ελληνικά εστιατόρια περιλαμβάνονται στο νέο οδηγό Michelin. Από αυτά, το Delta έχει 2 αστέρια και ακολουθούν 11 εστιατόρια με 1 αστέρι. Πρόκειται για τα εστιατόρια:

Σπονδή, The Zillers, Soil, CTC Urban Gastronomy, Hytra, Botrini’s, Pelagos, Varoulko. Στη λίστα προστίθενται το Herve, το Tudor Hall και το Patio.

Το παράδοξο της λίστας είναι ότι η Σπονδή, που δικαιωματικά της ανήκει το δεύτερο αστέρι, εμφανίζεται ισοδύναμη με τα υπόλοιπα 10 εστιατόρια με 1 αστέρι, σε σχέση με τα οποία σαφώς υπερτερεί. Οπως και να έχει, το ότι η Αθήνα διατηρεί όλα της τα αστέρια είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για όλες τις ομάδες που εργάζονται πίσω και μπροστά από τις κουζίνες κάνοντας πραγματικό “πρωταθλητισμό”.

Πέρα από τα υψηλά κλιμάκια, στην κατηγορία Bib Gourmand, που επιβραβεύει την καλή σχέση ποιότητας-τιμής, παραμένουν τα εστιατόρια Nolan, Oikeio, Cerdo Negro, ενώ προστίθενται δύο ακόμα: Το Jerár και το Fine Mess.

Επίσης, στην λίστα των “προτεινόμενων” εστιατορίων που ανακοινώνεται κάθε χρόνο για να φωτίσει εστιατόρια με πολύ αξιόλογη επίδοση στον χώρο τους, δεν έχουμε αλλαγές. Ολα, δηλαδή και τα 19 αθηναϊκά εστιατόρια, παραμένουν στον Οδηγό. Συγκεκριμένα:

Vezene, GB Roof Garden, Aneton, Okio, Sense, Linou Soumpasis k sia, Annie Fine Cooking, Simul, Cookoovaya, Seeds, Merceri, Aleria, Veritable, Le Pavillon.

--.GR

Related posts

«Πράσινο» τέλος: Από σήμερα δέκα λεπτά ακριβότερος ο καφές σε πλαστικό ποτήρι

admin

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πώς εκμεταλλεύονται οι εργοδότες τις κρατικές επιδοτήσεις

admin

Σκρέκας: Η Ελλάδα καταγράφει μία από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη

admin

Αργία: Πώς αμείβεται η 25η Μαρτίου

admin

Ζακ Βερζέ: Ο “δικηγόρος του διαβόλου” – Ανέλαβε τον Κάρλος “το Τσακάλι”, τον αρχηγό της Γκεστάπο και τους κόκκινους Χμερ

admin

Μπάφετ & Μάνγκερ: Η κοινή διαδρομή που στρώθηκε με πολλά δισ. αλλά ξεκίνησε σε ένα μπακάλικο 60 χρόνια πριν

admin

Αναστολές συμβάσεων Φεβρουαρίου: Τι αλλάζει

admin

Twitter κατά Έλον Μασκ για «σκόπιμο» σπάσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της πλατφόρμας

admin

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ποιοι θα δουν αύξηση 8%

admin