Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για Χαμάς: Αντικατοπτρίζει το ISIS – “Ήθελε πόλεμο και θα έχει πόλεμο”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ αντικατοπτρίζουν εκείνες που διαπράχθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νετανιάχου σε δηλώσεις του στη μετάδοση εξιστόρησε πώς σκοτώθηκαν ορισμένοι Ισραηλινοί κατά τη διάρκεια της εισβολής της Χαμάς, λέγοντας ότι εκτελέστηκαν δεμένα παιδιά. Αυτό, είπε, ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις βάναυσες δολοφονίες που πραγματοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, γνωστό και ως ISIS.

“Οι φρικαλεότητες που διέπραξε η Χαμάς δεν έχουν παρατηρηθεί από την εποχή των φρικαλεοτήτων του ISIS. Δεμένα παιδιά εκτελέστηκαν μαζί με τις οικογένειές τους. Νεαροί και γυναίκες πυροβολήθηκαν στην πλάτη, εκτελέστηκαν. Άλλες φρικαλεότητες που δεν θα περιγράψω εδώ”, είπε ο Νετανιάχου.

“Πάντα γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος ξέρει. Η Χαμάς είναι το ISIS. Και θα τη νικήσουμε όπως ο φωτισμένος κόσμος νίκησε το ISIS. Αυτός ο ποταπός εχθρός ήθελε πόλεμο και θα πάρει πόλεμο”, είπε.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απηύθυνε απόψε κάλεσμα στην αντιπολίτευση για συγκρότηση “κυβέρνησης εθνικής ενότητας”, υπενθυμίζοντας τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967). Χαρακτηρίζοντας την ενότητα “ύψιστο καθήκον”, είπε πως “ο λαός είναι ενωμένος και οι ηγέτες πρέπει επίσης να είναι ενωμένοι”. “Καλώ τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας”, τόνισε.

Related posts

Πολωνία: Ο υπουργός Υγείας αποπέμφθηκε γιατί παραβίασε το ιατρικό απόρρητο

admin

Η Μόσχα διαμηνύει ότι θα προβεί σε αντίποινα για την “τρομοκρατική επίθεση” της Ουκρανίας στη γέφυρα της Κριμαίας

admin

ΗΠΑ: Το Ισραήλ θα περάσει σε χαμηλότερης έντασης και μεγαλύτερης ακρίβειας πολεμικές επιχειρήσεις,

admin

Τουλάχιστον 6 νεκροί στην Ευρώπη από την καταιγίδα Κιαράν

admin

Reuters: H Currys με τα χρήματα της εξαγοράς θα μειώσει το χρέος της

admin

Μέρκελ: Θύμα της κατασταλτικής κρατικής εξουσίας της Ρωσίας ο Αλεξέι Ναβάλνι

admin

Ο Λευκός Οίκος ζητά από τον νέο πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής “αξιόπιστες” μεταρρυθμίσεις

admin

Το Reuters διαψεύδει ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

admin

Ισπανία: “Βοήθεια ΕΕ!”: 170.000 διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν στην Μαδρίτη για τον νόμο περί αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών

admin