Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ιδίου φύλου

Η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», που βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου.

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ευθύνη μια υπαρκτή κοινωνική πραγματικότητα αίροντας με τόλμη μια σοβαρή για τη δημοκρατία μας ανισότητα. Για να προστατεύσουμε αυτονόητα δικαιώματα παιδιών με την ασπίδα των γονιών τους και να αποδώσουμε επιτέλους δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ανέφερε αρχικώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Η μεταρρύθμιση που νομοθετούμε σήμερα κάνει τη ζωή αρκετών συμπολιτών μας πολύ καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τη ζωή των πολλών. Κάτι το οποίο προβλέπει το Σύνταγμά μας. Απαιτεί το πολίτευμά μας», πρόσθεσε.

«Αυτό το κενό ερχόμαστε και καλύπτουμε επιτρέποντας σε όλους αν το επιθυμούν να σφραγίσουν θεσμικά τη σχέση τους με μία τελετή στο δημαρχείο όπως το κάνουν και τα ετερόφυλα ζευγάρια. Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη, που δοκιμάζεται η ευαισθησία των περισσότερων έναντι των λιγότερων», επισήμανε σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει σε 36 χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

«Επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν μεταβάλλουμε καθόλου το ισχύον πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ούτε νομοθετούμε γονέα 1 και 2. Εξισώσουμε τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της εκκλησίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Και σε άλλες υποθέσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές. Αποδείχθηκε ότι δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή, ούτε τις σχέσεις μας με την Εκκλησία», συμπλήρωσε, σε μια φράση που ερμηνεύεται ως μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο γάμος δεν είναι τίποτα άλλο από το επιστέγασμα της αγάπης δύο ανθρώπων που επιλέγουν να συμπορευτούν. «Γι’αυτό και τα νομικά συστήματα προσαρμόζονται διεθνώς απαντώντας σε σύγχρονα πρακτικά ζητούμενα», επισήμανε.

«Η συγκυρία έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις πολλών»

«Και οι δύο γονείς των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν ακόμα νομικά τις ίδιες δυνατότητες να δίνουν στα παιδιά τους. Να τα παίρνουν από το σχολείο, να συνταξιδεύουν, να τα συνοδεύουν στο νοσοκομείο», συνέχισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «όσα συζητούμε σήμερα προκάλεσαν δυσανάλογους τίτλους από το μέγεθος τους, επισήμανε. Η συγκυρία έδωσε την ευκαιρία να ακουστούν οι απόψεις πολλών, προσωπικά βιώματα και απόψεις ειδικών. Είναι εμπειρίες που παρείχαν σε όλους μας χρήσιμες διευκρινίσεις».

«Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ιδίου φύλου»

«Το σύμφωνο συμβίωσης εγώ προσωπικά το είχα ψηφίσει, πριν εκλεγώ πρόεδρος της ΝΔ, αποτελεί μια χαλαρή σύμβαση που λύνεται απλά με μια δήλωση», τόνισε, απαντώντας για τη μη επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. «Κατανοώ απόλυτα όσους έχουν στο μυαλό τους την παραδοσιακή έννοια της οικογένειας», πρόσθεσε.

«Δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ιδίου φύλου. Η φύση και όχι εκείνοι όρισαν τον σεξουαλικό προσδιορισμό τους», υπογράμμισε. «Να μην συγχέουμε τη συντήρηση με την οπισθοδρόμηση», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί το βράδυ της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου σε ψήφιση.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:

Related posts

Στο Άουσβιτς ο Κασσελάκης – Διαρκής αγώνας απέναντι στο μίσος και τη μισαλλοδοξία

admin

Οικονόμου: Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων

admin

Ελλάδα-Τουρκία σημειώσατε 0-2

admin

Μητσοτάκης σε Ντομπρόβσκις: Μέτρα για την ακρίβεια αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την «Λερναία Υδρα» του λαϊκισμού

admin

Βολές Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη για τον αποκλεισμό του: «Το κριτήριο του ήταν άλλο, όχι η ανανέωση»

admin

«Πατάνε» πάνω στους φόβους και τις ανησυχίες των ψηφορόρων

admin

Ηλιόπουλος για Τέμπη: Πρώτα κατασκεύασαν ψεύτικο διάλογο, στη συνέχεια τον επικαλέστηκαν

admin

«Υποπτοι» για εξαπάτηση εκλογέων

admin

Προεκλογική καμπάνια από την Αθήνα ξεκινάει ο Eντι Ράμα

admin