Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στα εσωκομματικά και ανανέωση μέσω think-tank

Για τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, η παρουσία του Διονύση Τεμπονέρα στο ίδιο πάνελ με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και τη Εφη Αχτσιόγλου έχει κυρίως ανάψει φωτιές λόγω της παρουσίας της δεύτερης: η παρουσία της πρώην υπουργού του κόμματος, η οποία ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στη διάσπαση, είναι αυτή που ενόχλησε πολλά από τα στελέχη που βρίσκονται στο περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη. Από τη δική του πλευρά, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει κατά κύριο λόγο να αγνοήσει την εκδήλωση – «μην ασχολείστε με την ηχορύπανση», είπε στον Βόλο, σε μια αιχμή που θεωρείται πως απευθυνόταν και στη συγκεκριμένη εκδήλωση με τη συμμετοχή της τριάδας στελεχών από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά. Από το περιβάλλον του Τεμπονέρα, πάντως, αναφερόταν χθες πως ο ίδιος μένει μακριά από «κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και αποπροσανατολισμού».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το σπίτι μας» και πως «ποτέ δεν επιδοκιμάσαμε διασπαστικές κινήσεις», αλλά παράλληλα πως είναι «στο DNA των δημοκρατικών ανθρώπων να επιδιώκουν συνθέσεις και υπερβάσεις (…) με δρομολόγηση κυβερνητικής διεξόδου (…) μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις και εσωστρέφειες». Η σημερινή εκδήλωση, σε κάθε περίπτωση, διεξάγεται δεκαπέντε μέρες πριν από το συνέδριο θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συζητηθεί και η πολιτική κατεύθυνση στον δρόμο προς τις ευρωκάλπες του καλοκαιριού – ενώ σε λίγες μόνο μέρες θα γίνουν και οι εκλογές συνέδρων που θα κρίνουν και τις ισορροπίες που θα επικρατήσουν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Συμβολικά, σημασία στο συνέδριο δίνει και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι η πρώτη στο εσωτερικό από την ημέρα της παραίτησής του και δείχνει την έμφαση που συνεχίζει να δίνει ο πρώην πρωθυπουργός στην ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα πρόσωπα

Την ίδια ώρα που τα εσωκομματικά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στην Κουμουνδούρου εντείνουν τις επιθέσεις τους προς την κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των αγροτικών κινητοποιήσεων, το ζήτημα της δημόσιας παιδείας, την ακρίβεια, αλλά και το στεγαστικό, μετά τη συζήτηση της Παρασκευής, χαρακτηρίζοντάς το «βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας που κάνει τικ-τοκ, έτοιμη να εκραγεί».

Στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας και της ανάδειξης νέων προσώπων με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά, ανακοινώθηκε χθες το δεύτερο think-tank για την έρευνα και την τεχνολογία: σ’ αυτήν συμμετέχουν η αστροφυσικός Ελένη Χατζηχρήστου, ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Χάρης Αναστόπουλος, ο καθηγητής υγείας του πληθυσμού στο UCL Γιώργος Πλουμπίδης, ο επίκουρος καθηγητής αρχαίας και μεσαιωνικής τέχνης στο ΕΜΠ Μανόλης Μικράκης, οι δρ. Δημήτρης Πινότσης, Αλέξανδρος Τσομπανίδης και Γεώργιος Χαλκιαδάκης και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ, Νικόλαος Μαρκάτος.

Related posts

Νίκος Φίλης: «Χάσαμε ως Αριστερά ενώ επιχειρούσαμε ως κέντρο»

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Το προβάδισμα Κασσελάκη και η «καθοριστική επόμενη Κυριακή» της Αχτσιόγλου

admin

Παρέμβαση ελληνοαμερικανικού ινστιτούτου για τα αμερικανικά F-16 στην Τουρκία

admin

Πώς θα μοιραστούν οι έδρες των «Σπαρτιατών» στη Βουλή εάν κηρυχθούν έκπτωτοι

admin

Νάσος Ηλιόπουλος για Κασσελάκη: «Πολύ φοβάμαι πως η χτεσινή δήλωση δεν ήταν λεκτικό λάθος αλλά άγνοια»

admin

Qatargate: Το σκάνδαλο θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της ΕΕ

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας παραδίδει στον Κασσελάκη

admin

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Ράμα: Επί τάπητος η προσφυγή στη Χάγη για την ΑΟΖ

admin

Market Pass: Ανοίγει αύριο Τρίτη η πλατφόρμα – Από Τετάρτη οι αιτήσεις

admin