Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με πιο σκληρή ατζέντα απέναντι στη ΝΔ

Με μονομέτωπο απέναντι στη ΝΔ, αλλά και σαφή θέση για τις πολιτικές συνεργασίες, στο Thessaloniki Summit ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο φιλοδοξεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ, η οποία θα χτίσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, βασισμένη στην ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη θωράκιση του κοινωνικού κράτους.

«Δεν πανηγυρίζουμε με τις δημοσκοπήσεις», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλοντας να περάσει εκ νέου ένα σήμα μετριοπάθειας. Ενόψει και της σημερινής μετωπικής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, ο Ανδρουλάκης μίλησε για «γαλάζιες» πρακτικές σε σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια οι οποίες είναι «κατά των ευρωπαϊκών αξιών και της φιλελεύθερης προίκας της ΝΔ», επισημαίνοντας τη διαφορετική αντίδραση του προέδρου της ΝΔ στη συγκίνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου και σ’ αυτήν του Χρήστου Ράμμου.

Σε ζητήματα πολιτικής, στάθηκε ειδικά στην ακρίβεια, ζητώντας περισσότερους ελέγχους και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, επιμένοντας παράλληλα στο θέμα της κοινωνικής στέγασης και στην ανάγκη κατάργησης της golden visa. Στα ελληνοτουρκικά, ο Ανδρουλάκης εκτίμησε πως ο Ερντογάν θα κάνει στην Αθήνα «αυτά που έκανε στο Βερολίνο», μιλώντας για την ανάγκη ενός νέου Ελσίνκι με «καρότο» την αναβάθμιση της τελωνειακής σχέσης ΕΕ – Τουρκίας, καθώς η ένταξη στη ΕΕ «είναι μια χίμαιρα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «έκλεισε» την πόρτα στη λογική των μεταγραφών, όμως επανέλαβε την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή για τη διεύρυνση και την ανανέωση του κόμματος. Οταν ρωτήθηκε αν θα συζητούσε μια συνεργασία με την ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, σχολίασε πως η ανανέωση που έκανε ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ ήρθε από πρόσωπα που βρίσκονταν ήδη μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τα οποία δεν ήταν ευρέως γνωστά.

«Προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσει η ανανέωση με πρόσωπα που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, φύσει και θέσει. Οχι με τους λεγόμενους άριστους κάθε χρήσης, που βαφτίζουν αριστεία την πολιτική τους προίκα», σχολίασε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για μετακινήσεις στελεχών: «Δεν προσφέρω καρέκλες. Οικοδομώ την ανανέωση της παράταξης από τα σπλάχνα της παράταξης. Πρόκειται για ένα κάλεσμα πολιτικό, που δεν γίνεται με όρους εξουσίας», ανέφερε, κάνοντας λόγο για απεύθυνση στην κοινωνία και τους ανθρώπους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Ανανεωτικής Αριστεράς.

«Να συνομιλήσουμε»

«Αν συμφωνούμε σε ένα πολιτικό πλαίσιο, όπως έγινε με ένα κομμάτι της Ανανεωτικής Αριστεράς το οποίο είναι εντός ΚΙΝΑΛ, με χαρά μεγάλη να συνομιλήσουμε, να συνδιαμορφώσουμε. Οχι με οπορτουνίστικους όρους, είδαμε τα αποτελέσματα», απάντησε για τους «6 6».

Related posts

Αναμετρήσεις

admin

Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα σε αριθμούς

admin

Τέμπη: Οργή για τη δήλωση Μαρκόπουλου στην Εξεταστική – «Τι να κάνω τόσες μέρες; Το διασκεδάζω»

admin

Aυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα εκλογικά θρίλερ, η πρωτιά του ΚΚΕ και οι… celebrities που δεν τα κατάφεραν

admin

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

admin

Δένδιας: Απολύτως δυνατή η επίλυση των ελληνοτουρκικών εάν η Τουρκία αποδεχόταν το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας

admin

Ελλάδα – Τουρκία: Πόσο επικίνδυνος είναι ο πόλεμος νεύρων που διεξάγεται στο παρασκήνιο

admin

Συμφωνία Μητσοτάκη και Ερντογάν για τον οδικό χάρτη

admin

Τούρκος αναλυτής: «Αποκάλυψε» τουρκικό χάρτη του 2025 με Θεσσαλονίκη και Κριμαία

admin