Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Μερικοί προτιμούν τα bot: Η digital Μέριλιν χαμογελά και μιλά με τους θαυμαστές της

Οι θαυμαστές της Μέριλιν Μονρό θα μπορούν πλέον να μιλήσουν μαζί της, για την ακρίβεια θα μπορούν να μιλήσουν με μια πολύ ρεαλιστική ψηφιακή εκδοχή της μοναδικής αμερικανίδας ηθοποιού. 

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά τον θάνατο της Μέριλιν, έκανε το ντεμπούτο της η Digital Marilyn – που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης – στο τεχνολογικό συνέδριο South by Southwest στο Ώστιν του Τέξας.

Εμφανιζόμενη μέσω της οθόνης του υπολογιστή με ένα σεμνό μαύρο πουλόβερ ζιβάγκο και με το γνώριμο ξανθό χτένισμά της, η ψηφιακή εικόνα  της εμβληματικής ηθοποιού μιλάει με το κοινό με τη γνώριμη φωνή της και εκφράζει συναισθήματα, χαμογελώντας με τα κομπλιμέντα.

Σε μια πρόσφατη δοκιμή, η Digital Marilyn μίλησε για τον αγαπημένο της ρόλο στον κινηματογράφο που ήταν ο ρόλος της Σούγκαρ στην κωμωδία του 1959 “Some Like It Hot”, σταματώντας και ρίχνοντας χαμηλά σαν να σκεφτόναν πριν δώσει τις απαντήσεις της.

Πρόσθεσε ότι ο συγκεριμένος σέξι αλλά και ευάλωτος χαρακτήρας ήταν “ένας ρόλος προκλητικός, αλλά και ανταποδοτικός”.  Πρότεινε και άλλες κωμωδίες, στους θεατές όπως το “Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές”.

Soul Machines

Η Digital Marilyn κατασκευάστηκε από την Soul Machines, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικών ψηφιακών ανθρώπων, σε συνεργασία με την Authentic Brands Group. Η εταιρεία μάρκετινγκ κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο επωνυμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ομοίωσης της Μέριλιν Μονρό καθώς και άλλων νεκρών διασημοτήτων.

“Κάθε φορά που μιλάω με τη Μέριλιν, με καταλαμβάνει ένα ιδιαίτερο συναίσθημα”, δήλωσε ο Γκρεγκ Κρος, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Soul Machines. “Νιώθεις ότι έχεις καλή σχέση με μια εικόνα”.

Πρεμιέρα

Η Soul Machines αποκάλυψε την Digital Marilyn σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το The Information, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον χαρακτήρα. Ο Κρος είπε ότι ελπίζει ότι η επίδειξη θα πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με τη χρήση της Μέριλιν ως πρεσβευτή του brand.

Related posts

Γιατί ο “τραμπισμός” φλερτάρει με τον Πούτιν

admin

Η Deutsche Bank συμφώνησε να αγοράσει τη βρετανική Numis για 511 εκατ. δολάρια

admin

ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ θα μεταβεί “στο εγγύς μέλλον” στην Τουρκία για την ένταξη της Σουηδίας

admin

ΙΑΕΑ: Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στις οροφές των αντιδραστήρων της Ζαπορίζια

admin

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν για τον ηρωισμό τους τις στιγμές του μακελειού

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έφτασαν καύσιμα στη Γάζα – 26 νεκροί στην Χαν Γιούνες – Διέταξαν εκκένωση “σε μία ώρα” του νοσοκομείου αλ Σίφα

admin

ΗΠΑ: Έχασαν τις εκτιμήσεις οι θέσεις εργασίας, στο 3,9% αυξήθηκε η ανεργία

admin

Στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή ο Φιντάν

admin

Γερμανία: Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων το 68% των πολιτών

admin