Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει αίτηση ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Αρμενία εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση ένταξηε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αραράτ Μιρζογιάν, εκφράζοντας την επιδίωξη της χώρας να σφυρηλατήσει στενότερους δεσμούς με τη Δύση, λόγω των εντάσεων που έχουν αναπτυχθεί στις σχέσεις με την παραδοσιακή σύμμαχό της Ρωσία.

“Πολλές νέες ευκαιρίες συζητούνται σε μεγάλο βαθμό στην Αρμενία σήμερα και  δεν θα είναι μυστικό αν πω ότι περιλαμβάνει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο Μιρζογιάν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT World της Τουρκίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας έδωσε τη συγκεκριμένη συνέντευξη στο περιθώριο διπλωματικού φόρουμ στην τουρκική πόλη Αττάλεια στις ακτές της Μεσογείου.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία κατά την επανάσταση του 2018, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν έχει ενισχύσει τους δεσμούς της Αρμενίας με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας την οργή της παραδοσιακής συμμάχου Ρωσίας.

Το Ερεβάν έχει επανειλημμένα πει ότι η συμμαχία του με τη Μόσχα δεν εκτείνεται στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ ο Πασινιάν έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι επιδιώκει να υπονομεύσει την κυβέρνησή του.

Η Αρμενία κατηγορεί επίσης τη Ρωσία ότι απέτυχε να την υπερασπιστεί έναντι του μακροχρόνιου αντιπάλου του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο προσέγγισε περισσότερο τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια. 

Related posts

Ουκρανία: Δύο νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυραυλική επίθεση στο χωριό Χίρνικ

admin

Λίβανος: Ο Χάνιμπαλ Καντάφι, γιος του Μουάμαρ Καντάφι, σε “κρίσιμη κατάσταση” σε νοσοκομείο

admin

Ισπανία: Αμφίρροπη μάχη για την πρωτιά μεταξύ Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς

admin

ΝΑΤΟ: Τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια ενδέχεται να έχουν καταστρέψει το 15% της δυναμικότητας τους

admin

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν συνάντηση του Χαμενεΐ με τον ηγέτη της Χαμάς, Χανίγια, στην Τεχεράνη

admin

Ισραήλ: Άρματα μάχης έπληξαν δύο συριακά “στρατιωτικά κτίσματα” στα Υψώματα του Γκολάν

admin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Αν κερδίσει ο Τραμπ, η Αμερική θα αλλάξει πολιτική προσέγγιση

admin

Lufthansa – Austrian Airlines: Aναστέλλουν τις πτήσεις τους προς και από την Τεχεράνη ως τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη

admin

Μεσανατολικό: Ισπανία και Ιρλανδία διαφωνούν με την αναστολή πληρωμών προς την Παλαιστίνη

admin