Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λ. Όστιν: Ο λιμός στη Γάζα θα οδηγούσε σε μακροχρόνια σύγκρουση

Ένας φονικός, μαζικός λιμός στη Λωρίδα της Γάζας πιθανότατα θα επιτάχυνε τη βία και θα οδηγούσε μετά βεβαιότητας σε μακροχρόνια σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, καταθέτοντας σε μια επιτροπή της Γερουσίας.

“Θα επιταχύνει τη βία, θα έχει ως αποτέλεσμα να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μακροχρόνια σύγκρουση”, είπε ο Όστιν στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων. “Δεν χρειάζεται να συμβεί. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, και το κάνουμε ήδη, ώστε να ενθαρρύνουμε τους Ισραηλινούς να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια”, πρόσθεσε.

Έξι μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη Γάζα, ο κατεστραμμένος παλαιστινιακός θύλακας βρίσκεται αντιμέτωπος με τον λιμό και τις ασθένειες ενώ σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι πλέον άστεγοι. Οι υπηρεσίες αρωγής διαμαρτύρονται ότι το Ισραήλ δεν διασφαλίζει την πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα αναγκαία είδη ενώ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την πείνα σαν όπλο.

Related posts

Η Κινεζική Λαϊκή Τράπεζα διοχέτευσε στο τραπεζικό σύστημα οικονομική ρευστότητα 18 δισ. γουάν

admin

Κίνα: Κόβει τον συντελεστή αποθεματικών από τον επόμενο μήνα για να τονώσει την ανάκαμψη

admin

Τραμπ: Κατηγορείται ότι κέρδισε $1 δισ. παρουσιάζοντας ψευδή οικονομικά στοιχεία

admin

Αυστραλία: “Όχι” στην τροποποίηση για τη συνταγματική αναγνώριση των δικαιωμάτων των ιθαγενών ψήφισαν οι Αυστραλοί στο δημοψήφισμα

admin

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου εν μέσω εικασιών για απομάκρυνση του διοικητή των ενόπλων δυνάμεων

admin

ΗΠΑ: Προς αναβολή κατά τουλάχιστον δύο μήνες η δίκη του Μενέντεζ λόγω υγείας της συζύγου του

admin

Ο Ιμαμογλου κέρδισε για τρίτη φορά τον Ερντογάν και βάζει πλώρη για προεδρία

admin

Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ συζητούν σχέδιο για τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας αξίας 20 δισ. ευρώ στο Κίεβο

admin

Κομισιόν: Θα χρηματοδοτήσει με 250 εκατ. ευρώ την ενίσχυση συστημάτων προστασίας συνόρων

admin