Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: “Πράσινο φως” για την επαναλειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Βεγγάζη

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λίβύης, Αμπντουλχαμίτ Ντμπέιμπα, έδωσε το πράσινο φως να ανοίξει ξανά το τουρκικό γενικό προξενείο στη Βεγγάζη για να ξεκινήσει η εφαρμογή των τεχνικών και διοικητικών διαδικασιών και να ξεκινήσει το έργο του, σύμφωνα με το γραφείο επικοινωνίας του.

Ο Ντμπέιμπα, δέχθηκε, σήμερα το απόγευμα, τον Τούρκο Υφυπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Γιλντίζ και τον Τούρκο πρέσβη στη Λιβύη, Κενάν Γιλμάζ.

Πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση Ντμπέιμπα ανέφεραν ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν πλήθος κοινών τοπικών και διεθνών θεμάτων, καθώς και τρόποι ενίσχυσης του επιπέδου οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη συνάντηση, ανακοινώθηκε ότι δόθηκε άδεια να ανοίξει το τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη για να ξεκινήσει η εφαρμογή των τεχνικών και διοικητικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών του, εκτός από τη συζήτηση ορισμένων διαδικασιών που συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του Λίβυου πρωθυπουργού στην Τουρκία. Το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η απαλλαγή των πολιτών των δύο χωρών από βίζα και η διευκόλυνση των διαδικασιών παραμονής Λιβύων στην Τουρκία που είναι φοιτητές, ασθενείς και επιχειρηματίες και η επιστροφή των Turkish Airlines στη Λιβύη.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης μέσα συντονισμού στον φάκελο ανασυγκρότησης της Ντέρνα, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε την ετοιμότητα των τουρκικών εταιρειών να συνεργαστούν στο θέμα αυτό.

Ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε επίσκεψη εργασίας στη Λιβύη το Σάββατο, όταν συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Μενφί, τον Αρχηγό του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους Μοχάμεντ Τακάλα και άλλους, μεταξύ των οποίων και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Λιβύη, Αλ-Σιντίκ Αλ-Καμπίρ.

Ο Γιλντίζ έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί τη Βεγγάζη, όπου θα συζητήσει με αξιωματούχους εκεί τις επιπτώσεις της καταστροφής της καταιγίδας Ντάνιελ, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Related posts

Μ. Βρετανία: 14 μονάδες μπροστά οι Εργατικοί σε δημοσκόπηση

admin

Ομόλογα: Η εκτίναξη του χρέους των ΗΠΑ και τα υψηλά επιτόκια της Fed αυξάνουν τις αποδόσεις στις διεθνείς αγορές

admin

Ryanair: Πλήγμα στα κέρδη από το “εμπάργκο” των ταξιδιωτικών πρακτόρων

admin

Τουρκία: “Επικοινωνήσαμε με Ιράν και ΗΠΑ” σημειώνει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ – Αυτοσυγκράτηση ζητά η Άγκυρα

admin

Ιράν στον ΟΗΕ: Το ΣΑ έπρεπε να είχε καταδικάσει την επίθεση στην πρεσβεία στη Δαμασκό

admin

Ο Ντόναλντ Τραμπ ενάντια σε μια απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ, στον αντίποδα του Τζο Μπάιντεν

admin

Πώς η Υεμένη αλλάζει τη διεθνή εξίσωση

admin

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες στο κεντρικό Ισραήλ – Η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες προς το Τελ Αβίβ

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 13% κατέγραψε η βιομηχανική προστιθέμενη αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2023

admin