Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: “Απαράδεκτη” η εξομοίωση Ρωσίας – Χαμάς από Μπάιντεν – Εξαιρετικά επικίνδυνη η στιγμή σε διεθνή κλίμακα

Για “απαράδεκτη” εξομοίωση της Ρωσίας με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο την Παρασκευή το Κρεμλίνο, διά του εκπροσώπου του, Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ αποδοκίμασε και τον χαρακτηρισμό του Πούτιν από τον Αμερικανό πρόεδρο ως “τυράννου”.

Ο κ. Μπάιντεν ανέφερε σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό την Παρασκευή τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) ότι Χαμάς και Πούτιν συνιστούν μεν διαφορετικού τύπου απειλές, ωστόσο και οι δύο έχουν ως στόχο την υποταγή και εξάλειψη δύο δημοκρατιών, συγκεκριμένα του Ισραήλ και της Ουκρανίας αντίστοιχα.

“Μια τέτοια ρητορική δεν ταιριάζει σε ηγέτες κρατών και δεν μπορούμε να τη αποδεχθούμε για τη χώρα μας και για τον πρόεδρό μας”, είπε ο Πεσκόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαμάς δεν θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τη Ρωσία, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει συναντηθεί στο παρελθόν με την ηγεσία της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας έκανε επίσης λόγο για μια “εξαιρετικά επικίνδυνη στιγμή” σε διεθνή κλίμακα, με αφορμή τις συνθήκες που διαμορφώνει ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς.

Η απειλή για Ρώσους πολίτες θα αυξηθεί σημαντικά από τη στιγμή που το Ισραήλ θα ξεκινήσει τη χερσαία στρατιωτική επιχείρησή του στη Γάζα, είπε ακόμη.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει σε ποιο επίπεδο θα εκπροσωπηθεί η Ρωσία στη Σύνοδο Ειρήνης στο Κάιρο το Σάββατο, παραπέμποντας για διευκρινίσεις στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Related posts

Οι ΗΠΑ συνέλαβαν αξιωματούχο του ISIS σε επιδρομή στη Συρία

admin

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει την επίθεση στη Γάζα, μεταξύ άλλων στη Ράφα

admin

Σουδάν: Ο ΟΗΕ καταγγέλλει “κατάφωρες” παραβιάσεις της συμφωνίας για την προστασία των αμάχων

admin

ΥΠΕΘΑ Ισραήλ: Αν δεν συνεχιστεί ο πόλεμος θα διαλυθεί η κυβέρνηση

admin

Τι έδωσαν οι Βρυξέλλες για να σταματήσουν τα αγροτικά μπλόκα

admin

ΕΕ: Καλεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προετοιμαστούν για τυχόν εκτελέσεις “ζωντανά” από τη Χαμάς

admin

Το 70% των Ρώσων είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν τον τερματισμό του πολέμου αν το αποφασίσει ο Πούτιν

admin

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Χαν δηλώνει ότι επίκειται νέα σύλληψή του

admin

Ρωσία: Καταρρίφθηκαν drones κοντά στη Μόσχα και το Μπέλγκοροντ

admin