Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Οι συνομιλίες για την απελευθέρωση των στρατιωτών που κρατούνται από τη Χαμάς θα αρχίσουν αφού απελευθερωθούν οι πολίτες

Το Κατάρ δηλώνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση στρατιωτών του Ισραήλ που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς θα μπορούσαν να αρχίσουν μετά την απελευθέρωση των πολιτικών ομήρων.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed Al-Ansari, αναφέρει: “Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η απελευθέρωση των αμάχων ομήρων, γυναικών και παιδιών, και μετά θα έρθει η σειρά των στρατιωτικών”, λέει.

Επισημαίνοντας τον ρόλο του Κατάρ μαζί με την Αίγυπτο στη διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση των απαχθέντων, ο Αλ-Ανσάρι αναφέρει επίσης ότι η χώρα του Κόλπου δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να επιβεβαιώσει την απελευθέρωση επιπλέον ισραηλινών ομήρων πέραν των 20 που προβλέπεται να απελευθερωθούν σε δύο ομάδες των δέκα σήμερα και αύριο σύμφωνα με τους όρους της διήμερης παράτασης της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε μεταξύ των μερών.

“Το Κατάρ υποστηρίζει όλες τις περιφερειακές προσπάθειες για την επίτευξη μόνιμης εκεχειρίας στη Γάζα”, προσθέτει ο Al-Ansari, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεννόηση μεταξύ των αραβικών χωρών για την έκδοση κοινού μηνύματος προς αυτή την κατεύθυνση στη διεθνή κοινότητα.

Related posts

Διαφοροποίηση Μπόστιτς από Πάουελ: Δεν περιμένω διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων

admin

Νικαράγουα: Νέες συλλήψεις ιερέων στο πλαίσιο του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ορτέγκα κατά της καθολικής εκκλησίας

admin

Η Βόρεια Κορέα εκτοξεύει πυραύλους κρουζ προς ανατολική κατεύθυνση

admin

Ο Πούτιν αντιμέτωπος με το κόστος τον αυγών – Αύξηση 42% από την αρχή του έτους

admin

ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε πύραυλο των Χούθι

admin

Φόβοι για κατάρρευση του μετώπου άμυνας της Ουκρανίας – Ο ρόλος του “μπλόκου” Τραμπ στην αμερικανική βοήθεια

admin

Ρωσία: Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της πρεσβείας της Φινλανδίας πάγωσαν

admin

Γκεοργκίεβα: Η Βουλγαρία θα μπορούσε ρεαλιστικά να ενταχθεί στην Ευρωζώνη το 2025

admin

Μεσανατολικό: Πάνω από 1.100 νεκροί σε λιγότερες από 48 ώρες στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

admin