Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Νικαράγουα: Νέες συλλήψεις ιερέων στο πλαίσιο του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ορτέγκα κατά της καθολικής εκκλησίας

Η αστυνομίας της Νικαράγουας συνέλαβε τέσσερις ακόμη ιερείς ανεβάζοντας στους 12 τους καθολικούς κληρικούς που έχουν συλληφθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της καθολικής εκκλησίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο του πογκρόμ που έχει εξαπολύσει ο πρόεδρος της χώρας Ντανιέλ Ορτέγκα κατά της καθολικής εκκλησίας και των αντιφρονούντων.

Σύμφωνα με πληροφορημένη πηγή, μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ο επίσκοπος Μιγκέλ Μαντίκα, γιος μίας από τις πλουσιότερε οικογένειες της Νικαράγουας. Και οι τέσσερις προέρχονται από την αρχιεπισκοπή της Μανάγκουα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και δύο ιερείς – οι Μικέλ Μοντερέι και Ραούλ Σαμόρα, που άνοιξαν τις πόρτες των εκκλησιών τους στους φοιτητές δύο πανεπιστημίων που δέχθηκαν την επίθεση της κυβέρνησης το 2018.

Συνολικά, 12 ιερείς και ο επίσκοπος Ισίντρο Μόρα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες ημέρες. Τον Αύγουστο 2022, ο επίσκοπος Ρολάντο Αλβάρες συνελήφθη και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 26 ετών.

Μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του 2018, ο Ορτέγκα κατηγόρησε του ιερείς ότι συντονίσθηκαν στην ενορχήστρωση πραξικοπήματος.

Οι επίσκοποι της εκκλησίας της Νικαράγουας ζήτησαν από τον πρόεδρο την απόδοση δικαιοσύνης για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά την καταστολή των κινητοποιήσεων και την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

ΕΕ: Συμφωνία των 27 στις Βρυξέλλες για την μεταναστευτική μεταρρύθμιση

admin

Γερμανία: Αντιδράσεις για προεκλογικές αφίσες του AKP σε δρόμους της Νυρεμβέργης

admin

Καναδάς: Ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν ο πρωθυπουργός Τριντό και η σύζυγός του Σοφί

admin

Τουρκία: Η Βαγδάτη απάντησε θετικά σε τουρκική πρόταση για κοινό κέντρο επιχειρήσεων κατά του PKK

admin

Ιταλία: Ήρε την 10ετή απαγόρευση διέλευσης της Λιβυκής πολιτικής αεροπορίας από τον εναέριο χώρο της

admin

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν αναφέρει ότι οι επιθέσεις της Χαμάς μαρτυρούν “σιγουριά”

admin

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο – Η Χαμάς έστειλε πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στο νότιο Ισραήλ

admin

Έφτασε στην Αίγυπτο το γαλλικό πλωτό νοσοκομείο Dixmude – Ενδέχεται να αρχίσει να δέχεται παιδιά από τη Γάζα αυτή την εβδομάδα

admin

Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει ότι συνάντησε κορυφαίους επιχειρηματίες και χρηματοδότες κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

admin